TEST: Logitech Lapdesk N550 – lyd i fanget

TEST: Logitech Lapdesk N550 – lyd i fanget

Synes du det er for fislete lyd i din bærbare pc? Nå kan du få bærbar-bord med innebygde høyttalere.

Underlag eller bord til den bærbare pc-en har blitt det nye må-ha-tilbehøret. Ikke bare beskytter de fanget og de edlere delene mot glovarme flater, men det er også mer behagelig å ha noe mykt mellom deg og maskinen. Bordene finnes i mange ulike varianter, med forskjellig type puter og i ulike materialer. Du får kjøpt dem på alt fra Ikea til Komplett. Etter hvert har de også fått tilleggsfunksjoner som vifter og høyttalere. Noen har til og med koppholder. Med stadig flere som kjøper seg bærbar pc, er det ikke så rart at disse bordene har blitt så populære. Sofaen blir mer og mer den nye pc-plassen, med underlagene som det nye skrivebordet.

Logitech, kjent produsent av mus, tastatur, webkameraer og annet datatilbehør, er blant dem som tilbyr bord og underlag til bærbare pc-er. To av dem kommer med innebygde høyttalere. Logitech Lapdesk N700 er myntet på bærbare med skjerm inntil 16 tommer og har også en innebygd vifte. Lillebroren er Logitech Lapdesk N550, som kan brukes med bærbare datamaskiner med maks 14 tommer skjerm. I denne testen tar vi for oss sistnevnte.

Koster 399 kroner

Lapdesk N550 kommer i en solid plastoverflate i hvitt, med høyttalere øverst i hjørnene. På høyre side finnes volumknapper og en muteknapp. Øverst på midten er usb-kabelen. Nederst på overflaten er det to utfellbare støtter som sørger for at maskinen ikke sklir av bordet. Selve undersiden er dekket med et polstret «air-mesh»-materiale i mørkt grått. Det er mykt og beskytter mot varme.

Til tross for at bordet føles tungt, er det ikke ubehagelig å bruke. Underlaget heller, slik at både nakke og bein kommer i en behagelig stilling når du sitter. Med de utfellbare støttene er det mulig å holde maskinen i en stødig posisjon i enda skråere vinkel. Kjekt nok, men på mindre bærbare er støttene bare i veien når du legger hendene på tastaturet. På en tynn bærbar som Apples MacBook Air er det ikke noe poeng å bruke støttene, i hvert fall ikke om du vil skrive på tastaturet uten at det er to klumpete plastdingser i veien.

Plugges rett i maskinen

Å koble Logitech-bordet til pc-en er en enkel sak, i Windows så vel som Mac. Installasjon av drivere er ikke nødvendig. Ulempen med dette at du er nødt til å åpne lydinnstillingene på datamaskinen og velge N550 som lyd ut-enhet hver eneste gang du kobler til høyttalerne.

Bra lyd

Lydkvaliteten på de to høyttalerne er overraskende bra – fyldig og varm - pris og konstruksjon tatt i betraktning. N550 er ikke et produkt ment for å spille lyd på fest eller ut i rommet, men til musikk og film på fanget i sofakroken eller på senga er det mer enn godkjent. Og vi tipper at det i de fleste tilfeller er bedre enn lyden som kommer fra laptop-en.

N550 er ment for bærbare pc-er med 14 tommer skjerm eller mindre. Jo større maskin, jo mer av høyttalerne på siden blir dekket. Dette gjør dessverre at lyden blir blokkert. Bordet er derfor best egnet for mindre maskiner med 13-tommer skjerm eller mindre. 11-tommere er midt i blinken.

 

Konklusjon

Alt i alt er Logitech Lapdesk N550 et kjekt tilbehør til den bærbare. Bordet er noe tungt og ikke veldig mobilt – det er ikke noe du tar med i kofferten på ferie – men er behagelig å bruke. Vi stusser litt på plasseringen av de utfellbare støttene, først og fremst med tanke på de minste og tynneste bærbare. Hvis du først skal ha et bord til den bærbare, kan det kanskje være like greit å kjøpe et som gjør nytte for seg - særlig om du ikke har noe annet musikkanlegg i nærheten.

Infrastruktur