TEST: MacBook Air 13,3-tommer – MacBook light

TEST: MacBook Air 13,3-tommer – MacBook light

MacBook Air er en imponerende lekker datamaskin. Men er ytelsen noe å skrive hjem om?

Apples syltynne MacBook Air har vakt mye begeistring på grunn av sin lekre og elegante design. Maskinen ble introdusert på markedet i 2008, men mottakelsen av maskinen har ikke vært ensidig positiv. En av årsakene er at MacBook Air har hatt en relativt høy pris i forhold til spesifikasjoner og ytelse. I vår forrige test av maskinen skrev vi følgende:

”MacBook Air er i høyeste grad en nisjemaskin. Den er altfor dyr – i forhold til ytelsen – til å kunne bli noen populær bærbar for de brede masser. Dessuten må du inngå komprimisser som mange finner vanskelig når det gjelder tilkoblingsmuligheter.”

Apple blir ofte kritisert for å selge overprisede produkter. Dette er ikke unikt for MacBook Air. Men folk som velger Mac baserer ikke valget sitt kun på maskinvare. Brukervennlighet og design spiller også en viktig rolle.

LES OGSÅ:

Her er nye MacBook Air

MacBook Air har definitivt den wow-faktoren som Apple streber etter. Den nyeste generasjonen Air-maskiner er virkelig en lekkerbisken, og nå begynner ytelsen å bli akseptabel også.

Mindre, men ikke for liten

Nye MacBook Air er ikke bare mindre enn før, men den finnes også i to ulike modeller, med enten 11,6-tommer eller 13,3-tommer skjerm. Tidligere var Air bare tilgjengelig med sistnevnte alternativ. I denne omtalen tar vi for oss 13,3tommer MacBook Air med 1,86 gigahertz Core 2 Duo-prosessor og 256 gigabyte flashminne.

Vi kommer med en separat testomtale av 11,6-tommeren i løpet av kort tid.

MacBook Air kommer i Apples unibody-konstruksjon: frest ut av et stykke helstøpt solid aluminium. Maskinen er 0,3 centimeter på sitt tynneste, og 1,7 centimeter på sitt tykkeste. Den veier 1,32 kilo - en vektnedgang på usle 40 gram.

Tross den slanke utformingen føles den likevel robust. Overflaten, først og fremst på undersiden, er litt mindre avrundet, noe som gjør at maskinen føles mer kompakt – uten at dette er noe problem.

Det er ikke alltid at mindre er bedre. En av fordelene til MacBook Air er at den kommer med tastatur og styreflate i normal størrelse, det vil si like stort som i MacBook og MacBook Pro. Apple har bevisst valgt å ikke krympe disse elementene – et lurt valg som gjør at maskinen ikke føles altfor liten og kronglete å jobbe på. Den fungerer bra i sofakroken så vel som i senga eller på flyet.

LES OGSÅ:

Test: MacBook Pro 13-tommer - Den beste bærbare Mac-en

Dessverre er ikke tastaturet lenger bakbelyst, noe som kan gjøre det mer utfordrende å bruke maskinen i mørket, kanskje først og fremst hos dem som er vant til dette fra andre bærbare Mac-er.

Les om:

Infrastruktur