TEST: Microsoft Arc Touch Mouse - Veskevennlig bærbarmus

TEST: Microsoft Arc Touch Mouse - Veskevennlig bærbarmus

Pakket flatt tar denne bærbarmusa lite plass i en full pc-veske.

Er du at typen som reiser mye med en bærbar pc i veska kan det være en fordel å pakke med seg en bærbarmus i samme slengen. Selv om man kommer langt med pc-ens styreflate, er det ikke til å komme unna at en skikkelig mus er langt bedre å jobbe med. Mer ergonomisk er det gjerne også.

Det er mange forskjellige bærbarmus å få kjøpt, og de fleste er egentlig laget omtrent over samme lest - som en litt forminsket versjon av noe man bruker til den stasjonære pc-en på skrivebordet. De er noe enklere å få plass til i bærbarveska, men direkte små er de ofte ikke.

Med Arc Touch Mouse har Microsoft valgt en litt annen vri. Denne bærbarmusa blir nemlig nesten helt flat når den ikke er i bruk. Når du skal bruke den slår du den på ved å brette den opp, og med ett er den nesten på størrelse med en vanlig pc-mus - om enn med en langt mer stilren design. Musa ligger relativt behagelig i hånda. I avslått og flat tilstand er Arc Touch Mouse meget enkel å få plass til i bærbarveska.

Selv Touch-delen av navnet kan virke litt misvisende. Vi trodde i utgangspunktet det var snakk om en mus i samme gate som Apples Magic Mouse, uten knapper og kun med berøringsfølsom overflate. Fullt så avansert er det ikke. Knappene er fortsatt tilstede, og er ganske harde å bruke. Rullehjulet er imidlertid erstattet med et berøringsfølsomt felt du sveiper fingeren opp eller ned på. Microsoft har lagt til litt vibrering i det du bruker feltet, slik at det nesten føles ut som om du faktisk bruker et rullehjul. Det virker litt tullete, men er en løsning som gjør at musa kan være så tynn som den er - det ville rett og slett ikke vært plass til et vanlig rullehjul. Det er ingen knapper utover venstre, høyre og rullefeltet.

Arc Touch Mouse er utstyrt med Bluetrack-sensor, som gjør at den fungerer på nær sagt alle slags underlag. Presisjonen og hastigheten er kurant til sitt bruk.

Konklusjon

Microsofts Arc Touch Mouse er en genial løsning for de som ikke har all verdens med plass til overs i pc-veska. I avslått og flat tilstand tar den svært lite plass, mens den blir omtrent som en vanlig pc-mus når den er slått på. Presisjonen og hastigheten er grei, og touch-feltet er en morsom vri – og avgjørende for at musa skal være så flat som den er. Arc Touch Mouse koster rundt 400 kroner, og for de litt stilbevisste med trange pc-vesker er den et «must».

Infrastruktur