TEST: Rask bærbar-disk

TEST: Rask bærbar-disk

Western Digitals Scorpio Black er selskapets raskeste harddisk for bærbare pc-er.

Scorpio Black har 7 200 o/min rotasjonshastighet, mens det vanlige ellers i bærbare pc-er er 5 400 o/min. Det er også en del bærbare som fortsatt selges med med 4 200 o/min-harddisk. Forskjellen i ytelse mellom selv en ny 5 400 o/min-harddisk og en 7 200 o/min-harddisk kan være opptil 30 prosent på en rekke områder. Sett opp imot en litt eldre harddisk blir forskjellen enda større. Med andre ord, gjennom å oppgradere din bærbare pc får du ikke bare mer lagringsplass, men du kan også få betydelig bedre ytelse.

LES OGSÅ: Slik oppgraderer du din bærbare-pc

Vi har ikke kjørt konkrete tester av 2,5-tommers-harddisker tidligere, men ser vi tallene fra Futuremark PCMark i forhold til det vi har fått når vi har testet andre bærbare pc-er med forskjellige nyere 7 200 o/min-harddisker, er det ingen tvil om at Scorpio Black gjør en svært bra jobb. Strømforbruket er dessuten ikke spesielt forskjellig fra en ny 5 400 o/min-harddisk.

Scorpio Black leveres i kapasitetsalternativer fra 80 til 320 gigabyte. Videre leveres harddisken i to versjoner der forskjellen er om fall-sensor er integrert. Med en slik sensor vil harddisken kunne parkere lesehodet for å forberede seg på potensielt fall hvis den merker større bevegelser og endringer i hastighet. Modeller med produktkode som ender på BJKT har en slik sensor, mens de med kode BEKT er uten. Harddisken leveres kun med Serial ATA-grensesnitt, så ønsker man å oppgradere en pc med Parallel ATA-grensesnitt med en 7 200 o/min-harddisk, får man heller sjekke utvalget til Hitachi og Seagate.

Totalt sett har vi ikke noe spesielt å utsette på Western Digital Scorpio Black. Riktignok har vi ikke erfaring med Seagates aller nyeste 7200 o/min-modell for bærbare pc-er. Prioriterer man kapasitet framfor ytelse, kan Western Digital også levere en 500 gigabyte-versjon til bærbare – da med 5 400 o/min rotasjonshastighet.

Western Digital Scorpio Black

Pris: Ca kr 1000 inkl. mva. (320GB)

Internett: www.wdc.com

Pluss:
Høy ytelse

Minus:
Ingen spesielle.

LES OGSÅ: TEST: Den raskeste 1 terabyte-harddisken
LES OGSÅ: TEST: Den raskeste Serial ATA-harddisken

Les om:

Infrastruktur