TEST: Superrask Thinkpad

TEST: Superrask Thinkpad

Lenovo Thinkpad W500 er et ypperlig valg for deg som stiller store krav til ytelsen.

Lenovo Thinkpad W500 er arbeidsstasjonsvarianten av T500 og i all hovedsak samme maskinen med litt andre konfigurasjonsmuligheter når det gjelder blant annet skjerm og grafikkprosessor. Denne testen vil også være relevant for dem som vurderer å kjøpe en T500.

W500 er etterfølgeren til Thinkpad T61p, men er nå flyttet over på Centrino 2-plattformen med nytt brikkesett og tildels nye prosessoralternativer. Målgruppen for maskinen er de som stiller høye krav til ytelse og funksjonalitet, innpakket i det som trolig er den mest solide konstruksjonen på markedet (hvis vi ser bort fra enkelte «ekstremmodeller»).

Bak skallet av blant annet magnesium, karbonfiberforsterket plast og titanium skjuler det seg også spennende teknologi.

Lenovo kan i utgangspunktet levere et utall forskjellige konfigurasjoner av W500, og for så vidt også T500. En del av disse opsjonene vil vi gå igjennom i testen. Videre kan det også være litt begrenset hvilke konfigurasjonsalternativer som blir tilgjengelig for vanlige kunder på det norske markedet.

LES OGSÅ: Test: Thinkpad R400 får jobben gjort

Det tekniske

Vårt testeksemplar ble levert med Core 2 Duo T9400-prosessor på 2,53 GHz og som en del av at maskinen er basert på Centrino 2-plattformen benyttes Intels GM45-brikkesett.

I utgangspunktet leverer Lenovo pc-en med 2 gigabyte minne. Dette virker for oss ganske meningsløst sett opp i mot bruksområdene denne pc-en er rettet mot. Selv en del svært billige pc-er er i dag utstyrt med 3-4 gigabyte. Det er også slik at mange pc-er i dag støtter opptil 8 gigabyte minne, med mulighet for 16 gigabyte når 8 gigabyte-moduler blir tilgjengelig.

Skjermen på 15,4 tommer har en oppløsning på 1920x1200 punkter. Dette sammen med typen grafikkprosessor blir hovedforskjellen mellom W500 og T500. Gjennom å bruke FireGL V5700-grafikkprosessoren retter Lenovo maskinen også mot profesjonell bruk innenfor blant annet 3d-visualisering, samt en del profesjonelle video- og bildebehandlingsløsninger. V5700-grafikkprosessoren er i basis den samme som Radeon HD 3650, men i kombinasjon med driverne er den sertifisert og optimalisert for en del profesjonelle programvareløsninger.

Pc-en har en harddisk på 200 gigabyte fra Hitachi med rotasjonshastighet på 7 200 o/min. Et spesielt element med denne er at det er mulighet for å aktivere maskinvarebasert kryptering.


Med T9400-prosessoren leverer Thinkpad W500 generelt god applikasjonsytelse. Til å være en 15,4-tommers-maskin er den blant de lettere på markedet.

Infrastruktur