TEST: Tøff og småtreg spillbærbar

TEST: Tøff og småtreg spillbærbar

Spillbærbare er i vinden om dagen. Vi har testet MSI GX620.

Fortsatt er det stasjonære som gjelder for spillerne, men de siste årene har vi sakte, men sikkert merket en dreining mot en bærbar spillfremtid. De fleste bærbarprodusentene har opptil flere modeller som i all hovedsak er beregnet for kundene som trenger noe mer enn en avansert skrivemaskin og muligheten til å surfe på nettet.

Tidligere var spillbærbare dyre greier, men med synkende komponentpriser og økt fokus på gode grafikkløsninger for dette segmentet, har prisene falt drastisk. I dag kan du få en kurant spillbærbar til rundt 10 000 kroner.

Denne gangen har vi hatt MSI GX620 på testbenken. Den er bærbar beregnet på folk med over middels spillinteresse og behov for å kunne ta spillene med på tur.

Tidligere har vi testet MSI GX720, som er storebroren til modellen vi denne gang har hatt til test. Da vi testet GX720, var vi noe skuffet over ytelsen og veldig irritert på den håpløse tastaturløsningen MSI hadde valgt.

GX620 er en krympet versjon av storebroren. Innmaten er omtrent identisk, mens selve maskinen er noe mindre, med blant annet 15,4 tommers bredskjerm i stedet for 17 tommer. Størrelsen gjør at pc-en er bedre egnet til å frakte med seg i hverdagen. Dessverre er GX620 forbannet med det samme tastaturet som GX720.

Halvseriøs spillmaskin

For å kunne tas seriøst som spillbærbar er det noen minstekrav som må innfris. Viktigst er det at pc-en er utstyrt med en dedikert grafikkløsning. Som for stasjonære vil man også for bærbare ha valget mellom en rekke grafikkløsninger fra enten AMD/ATI eller Nvidia. Per i dag er Nvidias grafikkteknologi mest utbredt i bærbare pc-er i dette segmentet.

MSI GX620 er utstyrt med Nvidias Geforce 9600M. Denne grafikkbrikken blir å regne som nedre del av mellomklassen. Ytelsen er god nok til å spille de fleste spill, gitt at du innfinner deg med lav oppløsning og detaljene skrudd til laveste nivå i nyere spill.

I spillsammenheng er grafikkløsningen det viktigste å tenke på, selv om prosessoren også har sitt å si. MSI har valgt en Intel Core 2 Duo P8400 (2.26GHz) i kombinasjon med 4 gigabyte DDR2-minne og en harddisk på 320 gigabyte. Totalt sett gir dette en relativt grei pc, i alle fall i forhold til prisen, som starter like over 9 200 kroner.

Selv om ytelsen ikke er ille sett opp mot pris og hva man får med av ekstrautstyr - MSI leverer en tøff kvalitetsryggsekk og en skikkelig spillmus sammen med GX620 - er den ikke god nok til at dette er en fullblods spill-pc.

Barsk design, teit tastatur

Designen er tøff og ganske så stilig, med børstet, sort aluminium og oransje detaljer. Pc-en er tøff, men ikke altfor brautende pc. Skjermen på 15,4 tommer har en oppløsning på 1 680 x 1 050 piksler. Oppløsningen passer skjermtørrelsen bra, og gir en god og romslig arbeidsflate. Skjermen er av det blanke slaget, noe som gir et litt mer levende bilde, men som samtidig gjør at du kan plages med refleksjoner i en del situasjoner.

Dessverre har GX620 med det samme, fæle tastaturet vi mislikte kraftig på GX720. Vanligvis setter vi pris på et eget talltastatur, men på en så pass liten pc som dette gjør det at plassen til de øvrige tastene blir for liten. Resultatet er en rekke løsninger som passer oss nordmenn dårlig. Blant annet er Enter-tasten bare en tast høy, mens høyre Skift-tasten er for smal, presset til venstre av en samling teit plasserte piltaster. At æ, ø og å i tillegg er halvparten så brede som normalt gjør ikke saken bedre. Totalt sett er tastaturet ganske håpløst til annet enn spilling.

Det trekker noe opp at pc-en er utstyrt med et godt utvalg tilkoblinger. Her har du to usb-porter, modem, støtte for 7.1 kringlyd, d-sub og hdmi-kontakter for tilkobling til skjerm, gigabit lan, e-sata, usb, firewire, minnekortleser og Express Card-spor.

Les mer om ytelsen på neste side

Infrastruktur