TEST: Toshiba Portege R700 - Flott kombinasjon

TEST: Toshiba Portege R700 - Flott kombinasjon

Liten, rask og utholden pc.

Kort oppsummert er Portégé R700 en bærbar pc som i vår test har imponert på flere områder . Og for den såpass kraftige og velutstyrte modellen som vi har testet, er vi tildels overrasket over at prisen ikke er høyere. I utgangspunktet er dette en pc rettet mot bedriftsmarkedet, men i de enklere konfigurasjonene kan den også være aktuell for konsumenter. Samtidig har Toshiba også modellen Satteligte R630 som er bygget på samme grunnlag, men uten en del av funksjonene som man med R700 frir til bedriftsmarkedet med.

LES OGSÅ:

TEST: Asus U35Jc - Oppdatert lettvekter

Det tekniske

Portégé R700 veier cirka 1,5 kilo og har 13,3-tommers skjerm med 1366x768-oppløsning. Skjermoverflaten er matt, hvilket gir mindre refleksjoner enn de blanke skjermene man ellers normalt finner på konsumentmodeller og etter hvert også en del modeller for bedriftsmarkedet. Vi foretrekker matte skjermer. Bildekvaliteten er ok - dette må her sees opp i mot segmentet maskinen finner seg i. Lysstyrken fra skjermen er ellers god.

Vekten og størrelsen gjør at det er en pc som er godt egnet for dem som jobber mye på farten eller ellers frakter pc-en mye med seg. Det er mulig å få maskinen levert med integrert 3G, noe vår testmodell (R700-19M) hadde.

R700 er basert på førstegenerasjons Core i-prosessorer fra Intel. Vår testmaskin var ustyrt med Intel Core i7-620M-prosessor. Dette en tokjerneprosessor på 2,66 GHz og HyperThreading for å mer optimalt utnytte prosessorens ressurser ved fleroppgavekjøring eller applikasjoner som har god trådoptimalisering.

Prosessorens klokkefrekvens kan under visse forutsetninger økes til 3,33 GHz via Intels TurboBoost-teknologi. Selv om ikke dette er av det nyeste Intel kan tilby, er dette en prosessor som leverer meget god ytelse på de fleste områdene. Rent prosessormessig er dette en pc som klarer å ta på seg litt tyngre oppgaver også. I ytelsestesten i Mobilemark var dette en av de bærbare pc-ene vi har testet som har hatt best resultat.

Rimeligere modeller med Core i3 eller Core i5 er også tilgjengelig.

R700-serien leveres med 320 gigabyte harddisk. I vår testmodell var det en 7 200 o/min-harddisk fra Hitachi. Vi er på en måte litt overrasket over at Toshiba ikke benytter sine egne harddisker. Maskinen er ikke tilgjengelig med SSD. Det er standard 2,5-tommers-harddisk som benyttes, og et utbytte til SSD i ettertid burde i utgangspunktet ikke være noe problem. 4 gigabyte minne er standard. Det er støtte for opptil 8 gigabyte.

Grafikkprosessoren er Intels HD Graphics. Denne er integrert i proessoren. Den fungerer helt greit til vanlig applikasjonsbruk og klarer også HD-video uten problemer.

LES OGSÅ:

TEST: Bærbare for bedriften

Stilig design

Portégé-serien fra toshiba har i mange år hatt noe eget over seg. Man har gjerne hatt maskiner som har vært lette og svært tynne, og med stilig og elegant design. Undertegnede hadde tilbake i rundt 2002-2003 en Toshiba Portégé 2000 - en pc som vekte oppsikt selv etter flere år på grunn av hvor tynn den var. Designet for denne pc-en kunne strengt tatt kunne blitt brukt den dag i dag, bare den hadde fått bredformatskjerm.

Toshiba leverer her en 1,5 kilos pc med 13,3-tommers skjerm som har en skikkelig prosessor. I en del maskiner i dette segmentet benyttes svakere prosessorer som har lavere varmeutvikling. Et resultat av dette er at pc-en under hardt bruk gir fra seg noe viftestøy. Samtidig har Toshiba fått plass til integrert optisk enhet. Vi tror nok imidlertid man i dette segmentet i tiden framover vil se flere og flere maskiner uten optisk enhet

Infrastruktur