Tøffere ekstrem-pc

Tøffere ekstrem-pc

Panasonic klargjør en ny serie med barske Toughbook-maskiner. (OPPDATERT MED VIDEO)

Med oppfriskingen av serien håper selskapet på drastisk økte salgstall verden over i løpet av de neste tre årene.

LES OGSÅ: Tortur av bærbare pc-er

Panasonic er allerede markedsleder innen segmentet for hardføre bærbare, og håper å kunne øke salget utenfor Japan 7,5 ganger innen 2010, sammenlignet med tallene for 2006.

Ifølge Panasonic-sjef Toshiyuki Takagi håper selskapet å tidoble salget i Europa.

De nye Toughbook-modellene i 7-serien kommer i utgaver for både bedriftsbruk og i mer forbrukerrettede utgaver, og er hakket tøffere enn den nåværende 5-serien. 7-serien skal blant annet takle fall fra større høyder enn tidligere modeller.

Maskinene skal ifølge Panasonic overleve fall fra gjennomsnittlig skrivebordshøyde, 76 centimeter, selv når de er slått på. Toughbook-modellene som nå er på markedet tåler ikke høyere fall enn 30 centimeter, og da må maskinen til alt overmål være slått av.

LES OGSÅ: Tøffing fra Panasonic

Et nytt dreneringssystem for tastaturet er også kommer på plass, og skal takle opp mot to desiliter væske uten at det fører til problemer med maskinen.

Panasonic lanserer i første omgang fire nye modeller, hvorav en kun vil legges ut for salg i Japan. Alle maskinene er basert på Intels Santa Rosa-brikkesett, og leveres standard med en gigabyte minne, dobbelt så mye som i de utgående modellene. Harddisken rommer denne gangen 80 gigabyte, omtrent 30 prosent mer enn tidligere.

Bedriftsmodellen CF-T7 leveres med 12,1-tommers XGA-skjerm, og en oppløsning på 1 024 x 768 piksler. En modell med samme spesifikasjoner og DVD-brenner, CF-W7, vil komme samtidig. Prisen uten DVD-brenner er satt til rundt 13 000 kroner, mens modellen med brenner vil koste cirka tusenlappen mer.

Den siste modellen, CF-Y7, er en dyrere og mer avansert maskin, og er blant annet utstyrt med 14,1-tommer skjerm med 1 400 x 1 050 pikslers oppløsning, samt DVD-brenner. Prisen for denne ligger an til å bli rundt 15 000 kroner inkludert norske avgifter.

Alle de tre maskinene lanseres i Europa 27. november.

LES OGSÅ: Pc-bagger som tåler en støyt

Les om:

Infrastruktur