Toppsjefen forlater Acer

Toppsjefen forlater Acer

Gianfranco Lanci ble ikke enige med styret om Acer-strategien og gikk på dagen.

Acers toppsjef Gianfranco Lanci trakk seg i forrige uke fra stillingen med umiddelbar virkning.

I en pressemelding skriver selskapet at årsaken er uenighet om hva som er den beste strategien for selskapet fremover, og at flertallet av styremedlemmene var uenige i Lancis planer.

- De har lagt ulik vekt på størrelse og vekst, hvordan vi skaper merverdi for kundene, bedring av merkevaren, ressursfordeling og hvordan vi går til markedet, heter det i meldingen.

Stort bidrag

Lanci kom til Acer fra Texas Instruments (TI) da Acer kjøpte opp selskapets bærbar-avdeling Travelmate i 1997. I 2005 ble han direktør for Acer. I tillegg til å være toppsjef for Acer var Lanci også ansvarlig for selskapets aktiviteter i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA).

Styreleder J.T. Wang tar over ansvaret i en overgangsperiode.

Salget av bærbare pc-er har vært den største pådriveren for den tosifrede veksten Acer har vist til de siste årene. Selskapet er nå den tredje største pc-produsenten i verden, bak HP og Dell, og i pressemeldingen får Gianfranco Lanci skryt av Acer for å ha bidratt vesentlig til denne veksten.

Mobile produkter

Nyheten om at Lanci trekker seg kommer bare en knapp uke etter at Acer annonserte at omsetningen fra pc-salget i første kvartal 2011 ville gå tilbake med 10 prosent fra fjerde kvartal i fjor. Årsaken er lavere etterspørsel i Vest-Europa og USA.

Flere analytikere sier til IDG News Service at Lancis avgang kan signalisere en endring i hvor aggressivt Acer tilnærmer seg markedet for smarttelefoner og nettbrett.

Nylig gikk også Acers grunnlegger Stan Shih ut og etterlyste endringer i selskapets fokus.

Shih er ikke lenger aktiv i selskapet, men sier til taiwanske aviser at selskapet bør fokusere mer på smarttelefoner, nettbrett og andre mobile produkter, og mindre på pc-er.

- Forsiktig tilnærming

I en uttalelse understreker imidlertid Acer at den forsiktige tilnærmingen til mobile enheter.

- Pc-en vil fremdeles være kjerneområdet vårt. Vi har bygget et sterkt fundament, og vil fortsette veksten særlig i det kommersielle pc-segmentet. I tillegg øker vi innsatsen i det nye mobile markedet, der vi vil investere forsiktig, men der vi har mål om å bli en av de ledende aktørene, sier Wang.

Infrastruktur