Toshiba lager Cell-prosessor

Toshiba lager Cell-prosessor

Vil lage pc-versjon av Playstation 3-prosessoren.

Playstation 3 er utstyrt med den svært avanserte Cell-prosessoren, som ble utviklet gjennom et samarbeid mellom Sony, Toshiba og IBM. Nå ønsker Toshiba å videreutvikle prosessoren til bruk i vanlige pc-er og servere.

Den nye prosessoren har fått kodenavnet Spurs Engine, og vil være en noe nedskalert versjon av Cell-prosessoren som sitter i Playstation 3. En av prosessorens store styrker ligger i beregning av 3D-grafikk, noe Toshiba planlegger å vise frem under CEATEC-messen i Japan tidlig i oktober.

Toshiba vil vise frem versjoner av prosessoren for både stasjonære og bærbare pc-er.

Selskapet har vært svært tilbakeholdne med spesifikasjoner så langt, men det ser ut til at Spurs Engine vil være klokket en del lavere enn Cell-versjonen som sitter i PS3, 1,5 GHz mot 3,2 GHz i PS3. Antallet kjerner vil også reduseres til fem i Spurs Engine, mot totalt ni i PS3-versjonen. Strømforbruket skal ifølge Toshiba ligge på beskjedne 10 til 20 watt.

Nøyaktig når den nye prosessoren vil være klar for salg er uvisst, men når den først kommer vil den møte skarp konkurranse fra AMD og Intel, som begge jobber med nye og mer avanserte prosessorer, og som tross alt er kjente navn for folk flest.

Les mer hos TG Daily.

LES OGSÅ: Svakt resultat for Sony

Infrastruktur