Toshiba med ny AMD-bærbar

Toshiba med ny AMD-bærbar

Syv år etter de laget sin siste bærbare med AMD-prosessor, velger Toshiba igjen å satse på AMD.

Toshiba har nettopp kunngjort detaljer rundt sin kommende bærbare med AMD-prosessorer, som er den første av sitt slag fra selskapet på syv år.

LES OGSÅ: Turbomatet bærbar fra MSI

Satellite A215 vil leveres med AMDs tokjerneprosessor Turion 64 X2, samt en Radeon X1200-grafikkbrikke fra det AMD-eide selskapet ATI. Ellers er maskinen utstyrt med 15,4-tommers bredskjerm med en oppløsning på 1 280 x 800 piksler, SATA-tilkobling for harddisk, og DVD super-multi-drive, som støtter 11 forskjellige plateformater, inkludert dobbeltlags DVD-er.

Toshiba gikk bort fra å bruke AMD-prosessorer i 2000, og valgte heller å kun satse på prosessorer fra AMDs erkekonkurrent Intel. Selskapet ga aldri noen forklaring på hvorfor de valgte å droppe AMD, men for to år siden ble det avslørt at Toshiba mottok en ”svært stor” betaling fra Intel.

I likhet med andre PC-produsenter mottok Toshiba ”markedsutviklingspenger” fra Intel, verdt rundt 25 til 30 millioner dollar per kvartal. Om selskapet hadde fortsatt å bruke prosessorer fra AMD kunne de risikert å gå glipp av disse utbetalingene.

Toshiba hevder at beslutningen om å igjen satse på AMD-prosessorer kommer som en følge av kundenes etterspørsel etter AMD-baserte maskiner de siste årene.

En Satellite A215 med Turion 64 X2 Mobile TL64-prosessor, to gigabyte minne, Radeon X1200 med 128 megabyte grafikkminne, 250 gigabyte harddisk, DVD super-multi-drive, trådløsnett med støtte for 802.11b/g, webkamera og fingeravtrykksleser, vil koste 1 300 dollar i USA, eller i underkant av 13 000 kroner her til lands. Maskinen kan også leveres i en enklere og billigere utgave.

LES OGSÅ: Verdens tynneste bærbare fra Dell

Infrastruktur