Toshiba med SSD

Toshiba med SSD

Toshiba er kjent for å lage mekaniske harddisker til bærbare pc-er. Nå øker produktutvalget med flash-baserte enheter.

Flash-baserte harddisker eller Solid-state disk (SSD) som de også heter, er harddisker som benytter NAND-flash-teknologi fremfor mekaniske deler. Fordelen er lavere effektforbruk, støy og mindre fare for harddiskkrasj som følge av ytre påkjenninger.

Fra før har selskaper som Sandisk og Samsung allerede annonsert flere SSD-produkter – Toshiba vil ikke være dårligere og annonserer i dag sin produktlinje. I førge omgang vil selskapet levere produkter med 32-, 64- og 128 GB lagringsplass. Dette er selvfølgelig ingenting sammenliknet med tradisjonelle harddisker som kan leveres med lagringsplass opptil 320 GB.

Spesifikasjonene for Toshibas disker ser bra ut, selv om de ikke akkurat er markedsledende.

Toshiba oppgir en lesehastighet på nærmere 100 MB/s mens skrivehastigheten er begrenset til rundt 40 MB/s. Til sammenlikning leverer en av de aller raskeste SSD-enhetene på markedet en skrive- og lesehastighet på rundt 100 MB/s. Grensesnittet er for øvrig SATA og Toshiba opplyser at diskene vil kunne leveres i to forskjellige størrelser: 1,8 og 2,5-tommer.

LES OGSÅ: Slik fungerer flash

Det er to ting Toshiba har unnlatt å skrive noe om i pressemeldingen sin: pris og tilgjengelighet. Det kan skyldes fordi leveringen av enhetene ikke starter før i 2008. For 128 GB-versjonen vil produksjonen starte først i løpet av mai 2008.

Infrastruktur