U-lands-pc doblet i pris

U-lands-pc doblet i pris

Den mye omtalte hundredollars-pc-en fortsetter å stige i pris.

Den mye omtalte hundredollars-pc-en, som skal gjøre at alle barn i verden kan utstyres med en bærbar pc, fortsetter å stige i pris. Når kostnaden nå, for fjerde gang, revideres opp, ligger prisen på 188 dollar per masseproduserte enhet - det vil si nær en dobling i forhold til den opprinnelige ambisjonen.

LES OGSÅ: Her er pc-en til 100 dollar

Prisutviklingen står stikk i strid med det vi er vant med ellers innen forbrukerelektronikk og IT - nemlig at prisen synker. Det er dyrere råvarer og en synkende dollarkurs som gjør at prisene stiger på One Laptop Per Child, OLPC.

Med en dollarkurs på 6, tilsvarer prisen på 188 dollar 1130 norske kroner.

Selv om prisen fortsatt er lav i forhold til hva man får, kan de stadige prisøkningene skape store problemer for prosjektet. For de interesserte landene begynner nemlig regningen nå å nærme seg det dobbelte av det de var forespeilet. Og sluttsummen er fortsatt ukjent.

Prosjektets talsperson, George Snell, beklager det intrufne, men uttrykker håp om at prisen ikke kommer til å passere 190 dollar.

Det finnes idag cirka 3 millioner bestillinger på OLPC-en. Blant landene som har satset på prosjektet er Brasil, Thailand og Libya. Masseproduksjonen skal gå i gang denne høsten.

Kilde: CNN.

Les om:

Infrastruktur