Ultraportabel pc til 5000 kroner

Ultraportabel pc til 5000 kroner

VIA Technologies har annonsert en rimelig lettvekter som er i stand til å kjøre Vista.

Nanobook UMD er et referansedesign fra Via som vil dukke opp under en rekke ulike merkenavn verden over, men i Norge vil trolig Packard Bell bli den mest sentrale aktøren.

Prisen er forventet til å bli rundt 5 000 kroner inklusive mva., når maskinene blir tilgjengelig til høsten.

PCen utmerker seg med en vekt i overkant av 800 gram og den måler måler 23 x 17 x 30 cm (B x D x H). Den en er basert på VIAs egen C7-M x86-prosessor på 1,2 GHz og har mulighet for å utstyres med opptil 1 GB minne og minst 30 GB harddisk. Skjermen på 7-tommer har en oppløsning på 800 x 480 punkter.

Les også: Ultraportabel med supergrafikk

Prosessoren er spesifisert til å bruke maksimalt 5W med strøm under full belastning, og under 0,5W på «tomgang». Standardbatteriet skal kunne gi brukstid på opptil fem timer. Det skal være full støtte for både Windows XP og Windows Vista, samt Linux.

For nettverk og tilkoblinger har man 802.11g wlan, 10/100 Mbps Ethernet, Bluetooth, to usb-porter og DVI for ekstern skjerm. Pc-produsenter kan også ha mulighet til å integrere en ekstra usb-komponent, for eksempel modul for 3G-kommunikasjonsstøtte eller GPS.

Ytelsen og skjermen setter visse begrensninger til egnede bruksområder. Siden prisen er såpass lav har vi tro på at denne kan være aktuell som sekundærmaskin – en pc man tar med seg på farten, mens man samtidig har man en hovedbærbar som er større.

Den vil også kunne være høyst aktuell for studenter og brukere av stasjonære pc-er som trenger en lett reisepartner for tekstbehandling, e-post, web-lesing og andre lette oppgaver.

LES OGSÅ: Superkompakt bærbar

Les om:

Infrastruktur