Ultraportabelt fra HP

Ultraportabelt fra HP

HP har lansert sin første ultrabærbare pc myntet på bedriftsmarkedet.

HP Folio tilhører den nye generasjonen bærbare pc-er som er små, lette og tynne, men som likevel gir god ytelse med ganske kraftig prosessor og kjapp SSD-enhet i stedet for spinnende disk.

HP har ikke offentliggjort alle detaljene om HP Folio ennå, blant annet ikke hvilke spesifikke Intel-prosessorer den kan fås med. Derfor vet vi ikke sikkert om Folio-familien oppfyller Intels ultrabook-spesifikasjoner.

I få fall må den veie maks 1,36 kg, benytte en Intel-prosessor fra en liste på fire godkjente prosessorer, være mindre enn to centimeter tykk, ha batterilevetid på minst fem timer, ha en skjerm på maks 13,3 tommer, benytte SSD og ha kort oppstartstid.

Halvannen kilo

Det HP har sagt så langt, er at HP Folio har en 13,3-tommers skjerm, at den veier cirka 1,5 kg – som altså er litt mer enn Intels ultraportabel-spesifikasjoner tilsier – og at den er 1,8 cm tykk. Den har også noen av de nyeste Intel Core-prosessorene, men nøyaktig hvilke – og om man kan velge blant flere – er ikke kjent ennå, ifølge amerikanske PC World .

Maskinen kommer dessuten med en SSD-enhet på 128 gigabyte, og man kan velge blant flere Windows 7-versjoner, inkludert Windows 7 Professional, heter det.

Batterilevetiden er oppgitt til hele ni timer.

De første HP Folio-modellene kommer i salg i USA 7. desember, og startprisen vil ligge på 900 dollar, ifølge PC World.

I januar kommer en modell som er utstyrt med en sikkerhetsbrikke montert på hovedkortet – en såkalt Trusted Platform Module-brikke (TPM).

Brobygger

HP forsøker å posisjonere den nye bærbar-serien som en brobygger mellom personlige pc-er og jobb-pc-er, skriver amerikanske PC World. Maskinene har en design som man gjerne finner i markedet for elegante konsument-pc-er, men dette kombineres med sikkerhets- og funksjonalitetskrav som stilles til bedrifts-pc-er.

Blant annet fokuserer HP på å redusere mengden av tilbehør som brukere av bedrifts-bærbare pc-er må ha med seg når de er på farten, for eksempel når det gjelder strømforsyning.

7. desember lanserer HP også flere andre nye bærbare pc-er på det amerikanske markedet, blant andre Envy 15, Envy 17 og Envy 17 3D. HP kommer også med en ny ultraportabel forbruker-pc kalt HP Pavilion dm4.

De nye pc-lanseringene fra HP kommer mindre enn én måned etter at HP kunngjorde at selskapet likevel ikke vil legge ned pc-avdelingen, slik selskapets forrige toppsjef gikk inn for tidligere i år. Som kjent var dét en sak som skapte bruduljer og førte til sjefsskifte hos HP.

Infrastruktur