Utenomjordisk spillbærbar fra Dell

Utenomjordisk spillbærbar fra Dell

- Alienware M17x er den kraftigste 17-tommers bærbare spillmaskinen i universet, påstår Dell.

Dell har lansert Alienware M17x, en maskin selskapet markedsfører som "den kraftigste bærbare spillmaskinen i universet". Dette er første gang en Alienware-maskin er tilgjengelig her til lands.

- Vi kan endelig glede fans med denne lanseringen som introduser Alienware i Norge for første gang, sier Hans Seime, pr- og kommunikasjonsansvarlig i Dell Norge i en pressemelding.

Kraftpakke

Alienware M17x er uten tvil en kraftig maskin, men du må også betale for det. Startprisen er på 20 000 kroner, og vil du oppgradere til det kraftigste av det kraftige er du nødt til punge ut med over 50 000 kroner.

Maskinen er utstyrt med en valgfri Intel Core 2-prosessor. Standardmodellen kommer med en Quad Q9000-prosessor på 2 gigahertz. For nesten 10 000 kroner ekstra kan du få Extreme QX9300 med 2.53 gigahertz i stedet. Når det gjelder minne har M17x som standard 4 gigabyte 1333 MHz tokanals DDR3.

I basisutgaven tas grafikken hånd om av grafikkbrikken GeForce GTX 260M med 1 gigabyte GDDR3 minne. Du kan imidlertid oppgradere til både to 260M-kort i SLI, eller to Geforce GTX 280M i SLI. Prisen vil selvsagt øke markant, men det vil etter alt å dømme også grafikkytelsen. Med to Geforce GTX 280M i SLI er man opp på samme nivå som svært kapable, stasjonære spill-pc-er.

Skjermen er en 17-tommers widescreen med en oppgitt responstid på 8 ms. Standardoppløsningen er på 1440 x 900 piksler, men skjermen kan oppgraderes til en oppløsning på 1920 x 1200.

Av lagring har maskinen flere valgmuligheter. Standardmodellen kommer med en 160 gigabyte harddisk med fallsensor, men du kan få opptil to 500 gigabyte-harddisker om du ønsker det.

Av tilkoblingsmuligheter har maskinen blant annet fire USB 2.0-porter, DisplayPort, HDMI, og innebygd mediekortleser. Maskinen har også innebygd 2.0 megapiksel webkamera.

Temperaturstyrt kabinett

Maskinen er kraftig innvendig, men også utvendig tåler den en støyt. Først og fremst takket være det solide kabinettet i eloksert aluminium, som faktisk kan styre temperaturen på maskinen.

Den kommer i to hovedfarger farger, sølv og svart. I tillegg finner vi den gjenkjennelige rødfargen på logoen og diverse led-lamper som lyser opp maskinen på ekte romvesen-vis.

Alienware M17x er allerede nå tilgjengelig fra Dell og koster fra 20 490 kroner inkl. mva. Les mer her.

Vi har tidligere testet Asus W90VD, som er utstyrt med to Radeon HD 4870 X2. Les testen av supermaskinen fra Asus her.

Les om:

Infrastruktur