Utsetter usb 3.0

Utsetter usb 3.0

Intel kommer ikke til å lansere noe brikkesett for hovedkort med støtte for usb 3.0 før i 2012.

Den nye usb 3.0-standarden lover inntil ti ganger så høy båndbredde sammenliknet med dagens usb 2.0-standard.

Spesifikasjonene til usb 3.0 ble opprinnelig lagt frem i 2008. Standarden gir overføringshastigheter på inntil 600 MB/s.

De første sertifiserte usb 3.0-produktene, to hovedkort fra Asus og Gigabyte, ble annonsert på CES 2010 i januar. Siden har flere produsenter lansert ulike produkter med usb 3.0, deriblant en rekke eksterne harddisker, samtidig som at Gigabyte hevder å ha solgt en million hovedkort med usb 3.0.

Nå har imidlertid Intel annonsert at de ikke kommer til å lansere noe brikkesett for hovedkort med støtte for usb 3.0 før i 2012. Bakgrunnen for avgjørelsen er ikke kjent. Det skriver nettstedet Techeye.net, som også skriver at Gigabyte bekrefter Intels utsettelse.

Forsinkelsen skaper problemer for produsenter som er avhengig av Intels standard for å sørge for at hovedkortene passer sammen med for eksempel kabinetter.

Dermed er det opp til produsentene å gjette på hvordan standarden til slutt vil se ut. Ifølge Techeye.net vurderer nå flere produsenter å ta saken i egne hender og danne en egen standard som vil ta høyde for mulige endringer.

Les om:

Infrastruktur