Vaio i butikkene 5. juli

Vaio i butikkene 5. juli

12 års ventetid er slutt.

Sonys Vaio-pc-er kommer i salg i Norge fra 5. juli, opplyser Sony Norge.

Det var i mai i år at Sony endelig kunngjorde at selskapets pc-familie under merkenavnet Vaio endelig vil komme i salg i Norge. Det er 12 år siden denne pc-familien ble lansert, men Sony har gjennom en årrekke kviet seg for å gå inn på det norske pc-markedet.

LES OGSÅ:

Sony selger Vaio i Norge

Det var imidlertid bare et tidsspørsmål før også det norske markedet ville bli åpnet for Vaio-pc-ene etter Sonys pc-er er kommet i salg både i Sverige, Danmark og Finland. Nå er datoen for tilgjengeligheten i Norge endelig kunngjort. Salgsstart er 5. juli.

Sony spiller mye på stilbevissthet i markedsføringen av sine Vaio-pc-er, som gjerne spiller rollen som Windows-verdenens svar på utfordringen fra Apple.

Fire modellserier

I første omgang er det fire modellserier som blir tilgjengelig i Norge. Rimeligste modell starter på rundt 8000 kroner, dyreste modellserie har en startpris på 24 000 kroner. Alle er bærbare.

Den dyreste modellserien er Vaio Z - ultraportable pc-er bygd i karbonfiber og aluminium med vekt på 1,4 kg. Maskinene har 13,1-tommers skjerm i HD-format, har Intel Core i7-620M-prosessor, kan kobles til 3G-nettet og har fire raske Flash-disker i stedet for vanlig harddisk. Prisen starter på cirka 24 000 kroner.

LES OGSÅ:

Sony bøyer seg for sd-presset

Vaio F-serien starter på rundt 15 000 kroner. Dette er maskiner med 16,4-tommers skjerm myntet på brukere som driver mye med bildebehandling, videoredigering og andre krevende oppgaver. Maskinene er store nok til at det er plass til numerisk tastatur på dem. Grafikkort- og minneutrustningen gjør at F-serien håndterer 3D-grafikk og HD-video uten problemer.

Den rimeligste Vaio-modellen er Vaio E-14, en 14-tommers maskin som har en startpris på rundt 8000 kroner. E-14 leveres i fem høyblanke farger og har blant annet en dedikert web-knapp som skal gi internett-tilgang i løpet av sekunder. Vekten er på cirka 2,3 kg.

LES OGSÅ:

Sony-kompakt med stor brikke

Vaio S-serien er myntet på folk som er mye på farten og som vil ha en Vaio til moderat pris. Startprisen ligger på rundt 10 000 kroner. Her snakker vi om maskiner i 2-kilosklassen med 13,3-tommers skjerm og mulighet for å utstyre maskinen med Vaio EverywAir, som gir 3G-tilkobling. Maskinene har HDMI-utgang og innebygd kamera.

Infrastruktur