Vaio med flashdisk

Vaio med flashdisk

Verdens letteste pc leveres nå uten roterende harddisk.

Flashdisken i nye Sony Vaio Type G er fysisk av samme størrelse som en 1,8 tommers harddisk, men fylt opp av flashminne fremfor magnetiske plater.

Denne type disker betegnes som en Solid State Drive (SSD). Ut over teknologiens overlegne egenskaper til å tåle støt og vibrasjoner, er det mye å hente også når det gjelder støynivå, hastighet og strømforbruk.

Ved å bytte til flashdisk reduseres også vekten på maskinen med 39 gram, til totalt 898 gram. Dette gjør at Sony Vaio opprettholder tittelen som markedets letteste pc med med 12,1 tommers skjerm.

Ulempene er at teknologien fortsatt gir mindre lagringsplass per krone. Med Sony Vaio Type G må kundene velge mellom en ordinær harddisk med kapasitet på 40 GB eller en 32 GB flashdisk som gjør pc-en 545 dollar dyrere.

Utstyrt en Intel Celeron M 443-prosessor på 1.20 GHz blir totalprisen 229,800 Yen (11 720 kroner). Foreløpig selges modellen eksklusivt gjennom Sonys kanaler i Japan.

Flashdisken på 32 GB er foreløpig den største på markedet, og produseres av flere minneprodusenter, inkludert Samsung og SanDisk. Samsung varslet imidlertid i forrige måned at de i løpet av andre kvartal vil lansere en utgave med kapasitet på 64 GB. Mer informasjon finner du hos Sony Japan.

LES OGSÅ: Bygg din egen flash-disk

Les om:

Infrastruktur