Velutstyrt mini fra Dell

Velutstyrt mini fra Dell

Mini 10 har opsjon for 3g, gps og tv-mottaker.

En netbook, eller minibærbar som vi velger å kalle dem i Norge, skal ifølge definisjonen være både liten og billig. Det hindrer imidlertid ikke Dell fra å tilby sin nye modell med opsjon for både 3g, gps, tv-mottaker og pekeplate med multitouch.

Mini 10 skal dekke gapet mellom selskapets Inspiron Mini 9 og Mini 12. Den har en ti tommers skjerm med oppløsning på 1024 x 576 piksler, noe som betyr at Dell har nedskalert oppløsningen en smule for å gi maskinen 16:9 oppløsning.

Pc-en er basert på Intels nye Atom Z530-prosessor på 1,6 gigahertz. Denne har fortsatt kun én prosessorkjerne, men skal gi et litt lavere strømforbruk enn forgjengeren.

Videre har Mini 10 trådløst nettverk med støtte for n-standarden. Brukeren skal også kunne velge en batteripakke på tre eller seks celler. Vi vet foreløpig ingenting om lagringsplass, minnemengde eller hvilket operativsystem den skal selges med.

Dells produktsjef i Norge, Richard Hægermark, er meget sparsommelige med opplysninger om maskinen, men han bekrefter at Mini 10 i likhet med Mini 9 og Mini 12 vil komme for salg i Norge.

Prisen er ikke fastsatt, men Hægermark bekrefter at Mini 10 vil være konkurransedyktig med andre mini pc-er med samme skjermstørrelse, noe som skulle tilsi at grunnmodellen vil koste i overkant av 4 000 kroner.

Infrastruktur