Illustrasjonsfoto: Daniel Nordby/Forsvarets ingeniørhøgskole

STORKONTRAKT: Forsvarets logistikkorganisasjon har valgt videokonferanse og audiovisuelle meldingstjenester fra Viju Norge under nylig inngått rammeavtale. (Illustrasjonsfoto: Daniel Nordby/Forsvarets ingeniørhøgskole)

Videokonferanse til 70 millioner kroner

Viju Norge har vunnet rammekontrakt med Forsvaret.

Etter en anbudskonkurranse har Forsvarets logistikkorganisasjon og informasjons- og kommunikasjonstjenester (FLO/IKT) valgt Viju Norge som leverandør av videokonferansesystemer og løsning for distribusjon og fremvisning av audiovisuell informasjon (inkludert tilhørende nettverksinfrastruktur).

Rammeavtalen har en estimert verdi på mellom 60 og 70 millioner kroner i året. Avtaleperioden er tre år, med opsjon på utvidelse i ytterligere to ganger to år.

- FLO forventer også at avtalen vil bidra til raskere og mer forutsigbare leveranser i tillegg til bedre support- og vedlikeholdstjenester, sier seniorkonsulent Torgeir Hitland i Forsvarets logistikkorganisasjon Divisjon for ikt-kapasiteter i en melding.

Leveringer skal ifølge Viju ivareta sikring av informasjon og kommunikasjon på forskjelige graderingsnivåer i samsvar med sikkerhetsloven, og inkluderer også mobile løsninger.

- Forsvaret er en stor og avansert aktør innen visuell kommunikasjon og samhandling, og en spennende kunde vi ser frem til å utvide vårt samarbeid med, sier administrerende direktør Odd Sverre Østlie i Viju.

Viju-konsernet omsatte for over 800 millioner kroner i 2013. Selskapet har 250 ansatte i Norge, USA, Storbritannia, Singapore og Malaysia. Hovedkontoret ligger i Stavanger.

Infrastruktur