Viser ny Eee pc på CES

Viser ny Eee pc på CES

Allerede før den første utgaven av Asus' superbillige bærbare pc, Eee pc, har ankommet landet, skal en ny modell vises frem på CES-messen neste uke.

Asus har hatt stor suksess med sin Eee pc. Maskinen som mange ser på som vestens alternativ til XO-maskinen fra OLPC.

Den knøttelille maskinen til under $350 fra Asus, har vært en av julens største suksesser over dammen. Det er hovedsakelig småbarnsforeldre som har kjøpt maskinen til barna. Det er ikke bare i Nord-Amerika maskinen har solgt godt. Også i Asia har maskinen solgt svært bra.

Asus hviler tydeligvis ikke på laubærene av den grunn og snart er oppfølgeren klar. Først skal den vises frem på forbrukermessen CES i Las Vegas før produktet havner i butikkene.

Ifølge nettstedet The Register har den nye maskinen fått navnet Eee pc 2.0 og skal ha et par vesentlige forbedringer på plass.

Skjermen på enheten vokser fra 7-tommer til 8,9-tommer. Det skal muliggjøre høyere oppløsning. En av de største ulempene med Eee pcen i dag er at skjermens lave oppløsning gjør maskinen lite surfevennlig. Sist men ikke minst vil maskinen oppgraderes med mulighet for WiMAX.

Prisen på den nye modellen skal ifølge Asus selv være tilnærmet identisk den gamle modelen - dette til tross for at skjermens størrelse øker. Vi tror ikke det før vi får se det.

Det har hele tiden vært planen å lansere Eee pcen i Norge i løpet av denne måneden. Det skal bli spennende å se hvilken versjon som blir lagt ut for salg her i Norge.

Infrastruktur