Wall Street Journal anmelder nye MacBook Air

Wall Street Journal anmelder nye MacBook Air

VIDEO: Walt Mossberg gir tommelen opp til Apples nye bærbare.

De første anmeldelsene av Apples nye superbærbare MacBook Air begynner å tikke inn.

I videoen inkludert under er det The Wall Street Journals spaltist Walt Mossberg som gir en stort sett positiv vurdering av de nye MacBook Air-modellene. Mossberg er kjent for å ha gode kontakter hos Apple, og blir ofte beskyldt for å favorisere eplemerkede produkter.

Les også: Office 2011 for Mac

Omtalen er likevel relativt nøktern, med fokus på iPad-opplevelsen som i stor grad har blitt overført til en liten og lett MacBook med tastatur. Berøringsskjermen er erstattet av en berøringsbasert styreflate, men som iPad briljerer nye Air med flott skjerm, lav vekt og lang batterilevetid.

Pris er selvfølgelig også et tema som diskuteres, og spesielt da sett i sammenheng med muligheten for å konfigurere maskinen. Noe som må gjøres ved innkjøp - Apples rigide design-regime tillater ikke oppgraderinger av denne modellen i ettertid.

Les også: Ny trådløsstandard på trappene

Maskinens ytelse drøftes også - prosessorhastighet, lagringskapasitet og minne. Men selv om maskinene ikke har de aller siste prosessorene som finnes på markedet, fremheves deres likevel velfungerende ytelse sett i lys av bruken av superrask flashminne som erstatter en konvensjonell harddisk.

Til sist skal det sies at Mossberg ikke er en tradisjonell teknologijournalist som utsetter testsubjektene sine for detaljerte undersøkelser. Fokus for Mossberg er som alltid det personlige teknologiaspektet, med brukervennlighet høyt prioritert. Se for deg selv.

Infrastruktur