Zepto først med ny Intel-plattform

Zepto først med ny Intel-plattform

Selskapet blir et av de første i verden som selger bærbare med den nye Santa Rosa-plattformen fra Intel.

Zepto melder i dag at de vil slippe 6625 WD i løpet av mai. Maskinen vil blant annet være utstyrt med Intels nye ressursvennlige Santa Rosa-plattform, som er kallenavnet for neste generasjon Centrino. Intels nye bærbarprosessor har et lavere strømforbruk enn tidligere modeller, samtidig som den er like kraftig som dagens mer strømkrevende utgaver.

LES OGSÅ: Uklart for ny trådløs-standard

Det er ikke det eneste esset Zepto har i ermet, 6625 WD vil nemlig også leveres med Nvidias Geforce 8600 grafikkbrikke og 512 megabyte dedikert grafikkminne. Det burde fungere mer enn godt nok til de aller fleste av dagens heftigste dataspill.

Maskinen er ellers svært lik lillebror 6615, med blant annet 15,4-tommers LCD-skjerm og en vekt på 2,7 kilo. Zeptos nye maskin vil være blant de første, kanskje til og med den første, som benytter seg av den nye Intel-prosessoren.

I slutten av april meldte Zepto at de vil begynne å tilby flashdisker som oppgraderingsvalg på en del av sine maskiner, 6625 WD er en av maskinene med mulighet for flashdisk. Flashdisker er mer driftssikre og mindre strømkrevende enn tradisjonelle platebaserte harddisker.

Zepto 6625 WD kommer i salg i løpet av mai, og vil kosta fra 9 000 kroner og oppover, avhengig av hvor heftig du vil ha maskinen. Vil du ha kraftig prosessor, mye minne og flashdisk må du nok belage deg på å betale nær det dobbelte.

LES OGSÅ: Zepto med 64 GB flashdisk

Les om:

Infrastruktur