Zepto med 64 GB flashdisk

Zepto med 64 GB flashdisk

Bærbarselskapet vil begynne å levere maskiner med flashdisker i slutten av april.

Zepto er i likhet med Sony blant de første bærbarprodusentene som lar brukerne velge flashdisk i stedet for vanlige harddisker.

LES OGSÅ: Sony Vaio med flashdisk

Mens en del andre bærbarprodusenter planlegger å levere bærbare med flashdisker med 32 gigabyte lagringsplass, slår Zepto til med disker på hele 64 gigabyte.

Ifølge Zepto er flashdiskene mye raskere enn vanlige platebaserte harddisker. De er også mer robuste, ettersom de ikke er laget med bevegelige deler.

Målinger selskapet har utført viser at vanlige harddisker har en søkehastighet på 10 msek, mens de nye flashdiskene klarer samme jobben på 0,3 msek. Dermed går lastetiden på programmer og operativsystem kraftig ned.

I løpet av sommeren vil Zepto også tilby flashdisker med 128 og 160 gigabyte lagringsplass. Innen den tid regner selskapet at en 160GB-disk vil koste rundt 2 500 kroner. Per i dag koster 64GB-varianten 2 500 kroner, men den vil også synke i pris de neste månedene.

- Med SSD (Solid State Disk) vil bærbare pc-er på mange områder bli raskere enn stasjonære maskiner. Prisforskjellen vil også jevnes ut i løpet av de neste par månedene, grunnet synkende priser på flashminne. Det vil føre til at flere kunder velger bærbar maskin fremfor stasjonære varianter, sier Morten Kjærsgaard, visedirektør i danske Zepto Computers.

LES OGSÅ: Flashdisk på 128 gigabyte
LES OGSÅ: Større ExpressCard-lagring på trappene

Les om:

Infrastruktur