Ingen bakdør i Vista

Microsoft benekter at de samarbeider med britisk politi om en hemmelig bakdør til kryptert informasjon i Windows.

I februar avslørte BBC at britiske myndigheter var i diskusjoner med Microsoft om muligheten for å lage et hemmelig smutthull til krypterte filer i Windows Vista for å lette etterforskningen av fremtidige kriminalsaker.

 

Dette skulle gjøre det mulig for politiet å skaffe seg tilgang til krypterte filer lagret i operativsystemet, uten å måtte gå gjennom vanlig innloggingsprosedyre.

 

Ifølge News.com sier en representant for Microsoft at selskapet verken har eller ønsker å legge inn en slik bakdør i Windows.

 

Diskusjonen med britisk politi har skutt fart på bakgrunn av den nye sikkerhetsløsningen i Windows Vista ved navn BitLocker Drive Encryption, som sørger for at kryptert informasjon ikke skal havne i gale hender hvis datamaskinen skulle mistes eller stjeles.

- Over mitt lik

 

At slik funksjonaliteten er integrert i operativsystemet er godt nytt for mange brukere, men britisk politi er bekymret for at det vil medføre store vanskeligheter i tilfeller hvor det skal hentes ut informasjon fra beslaglagte PCer.

 

Microsoft-utvikler Niels Ferguson skriver i sin blogg at ryktene om at Microsoft samarbeider med britiske myndigheter for å gi tilgang til BitLocker-kryptert informasjon er feil. ”Over mitt lik” skal være utviklerens egen reaksjon på påstanden.

  

Les også: Mener Windows Vista er for sikker.