Ingen Google-telefon i kanalen

Ingen Google-telefon i kanalen

Googles mobilteltelefon utviklet sammen med HTC blir bare tilgjengelig via egne nettsider.

Google presenterte på i forrige uke sin egen telefon, Nexus One. Telefonen er blitt utviklet i samarbeid med HTC og bygger på det Googleutviklede operativsystemet Android, nærmere bestemt versjon 2.1. Den 3g-baserte telefonen styres via touchskjerm og er utstyrt med et kamera på 5 megapixler. Brukeropplevelsen er, om man skal tro testene, forholdsvis lik andre Androidbaserte telefoner i samme prisklasse, men distribusjonen er ny: Googles telefon vil kun være tilgjengelig på googles egne sider, www.google.com/phone.

LES OGSÅ:

- 50 nye Android-telefoner i 2010

Spørsmålet er om dette vil fungere, eller om Google, i likhet med Apples Iphone, snarere kommer til å selges eksklusivt via egen butikk i en periode for så å bli distribuert ut i kanalen. It24.se har vært i kontakt med flere forhandlere på det svenske markedet som tviler på at det lar seg gjøre å hoppe over kanalen i lengden.

Forkledd HTC-terminal

Joakim Bergman, salgssjef i 20:20 Mobile, mener at Google mangler ett fortrinn Iphonen hadde - det er lite nytt under solen i Nexus.

- Dette er simpelthen en HTC-terminal. Android er Android, og det blir ikke suksess bare fordi det står Google på den. Hadde de valgt å gå via distributører eller en kjede, hadde de solgt mye mer, sier han.

LES OGSÅ:

Google anklages for partnermisbruk

Han tror ikke at strategien kommer til å vare.

- De får ikke fart på salget om de vil ha volum via webkanalen. Om kunder går inn i butikken og spør kommer selgerne til å selge dem en annen Android-telefon, sier han.