Ingen rødgrønn julenisse for BaneTele

Ingen rødgrønn julenisse for BaneTele

I september håpet Matthias Peter på en avklaring før jul. I midten av januar er alle parter fremdeles tause om salg av BaneTele.

- Nei, det er ikke mye nytt å komme med. Regjeringen har ennå ikke besluttet et eventuelt salg. Vi jobber med å finne en løsning, sier styreformann Bjørn Kristiansen i BaneTele til Computerworld.no.

Dermed står salget av BaneTele fremdeles stille, i motsetning til hva det statseide selskapet trodde og håpet for noen måneder siden.

Administrerende direktør Matthias Peter i BaneTele sa under Nortibs konferanse i september at han håpet de rødgrønne ville ta en hurtig avgjørelse på eierspørsmålet. På spørsmål svarte Peter den gangen at han håpet salget skulle være i boks før jul.

Tyst fra eieren

- Nei, jeg har ingen kommentarer til dette, svarer fungerende ekspedisjonssjef Knut Utvik ved Eierskapsavdelingen i Nærings- og handelsdepartementet til Computerworld.no.

- Betyr det at det har dukket opp nye forhold som har forsinket prosessen?

- Nei, det har ikke skjedd noe nytt, det jobbes med å bli kyndige på saken.

- Men dette har vært en offentlig sak med mye medieomtale og offentlig dokumentasjon. Betyr det at regjeringspartiene ikke har satt seg godt nok inn i saken på forhånd, slik at det nå tar mer tid?

- Dette har jeg ingen kommentarer til, sier Utvik.

Skuffende tempo

For BaneTele må det være kjedelig at saken haler ut enda lenger. Selskapet ønsker nye eiere og planene ligger klare. Ledelsen i selskapet har hentet inn et dusin såkalte indikative tilbud for å lodde markedet.

- Er ledelsen i selskapet skuffet over tempoet?

- Jeg forholder meg til at regjeringen bruker tid. Jeg har stor respekt for at de bruker tiden for å ta en god vurdering, sier Kristiansen.

Ifølge Utvik jobber departementet med saken, uten at han kan antyde om en løsning er rett rundt hjørnet. Heller ikke BaneTele har svar på tidslinjen fremover, men selskapet har ikke fått antyding om at en avklaring er nær.

- Nei, vi vet ikke når vi får en avklaring. Vi har ikke fått klare signaler om dette, sier Kristiansen.

Les også:  Håper på rask BaneTele-avklaring