Ingen sluttpakker til ansatte Umoe-IKT

Ingen sluttpakker til ansatte Umoe-IKT

I it-selskapet til Jens Ulltveit Moe er det ingen kjære mor. De 150 som må gå får ikke fem øre i sluttpakke. Det er greit for de ansatte.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Rett før sommeren kom nyheten om at Umoe IKT skulle kvitte seg med 150 personer. Umoe IKT er den tidligere it-divisjonen til Bravida, som Jens Ulltveit Moe kjøpte for litt under ett år siden.

DN skriver at de 150 som fikk oppsigelse, måtte jobbe ut oppsigelsestiden på tre måneder. Og det var ikke snakk om sluttpakker.

- Vi er et land som flyter over av melk og honning. det har skjedd mye rart i arbeidsmarkedet de seneste årene, ikke minst innenfor ikt-bransjen. Vi har vent oss til at det skal medføre noen kostnader som er helt meningsløse når en virksomhet må gjøre tilpasninger som ikke er unaturlige. Det er på mange måter et sykdomstegn, sier administerende direktør Svein Berntsen til avisen.

Er fornøyde likevel

Heller ikke på ledernivå gis det sluttpakker. Ti prosent av de som måtte gå var ledere.

Berntsen sier til DN at han selv heller ikke har noen sluttpakke hvis det skulle gå galt.

- Jeg har ingenting sånt. Niks og null, sier Berntsen.

Hovedtillitsvalgt Svein Åge Samuelsen i Umoe IKT er fornøyd med nedbemanningsprosessen til tross for at man ikke kom til enighet om sluttpakker.

- Det er klart det er diskusjoner internt, men det har ikke vært noe stort opprør. Vi har sagt at vi ikke går god for antallet, vi mener det er for mange. Men når det er sagt er vi rimelig fornøyd med prosessen, sier Samuelsen til avisen.