Ingen unnskyldning lenger

Ingen unnskyldning lenger

Sandisk Cruzer gjør det veldig enkelt å kopiere - og sikkerhetskopiere

SanDisk UltraBackup USB Flash Drive er ikke første usb-løsning vi har testet med programvare for synkronisering og sikkerhetskopiering. Men Sandisk gjør dette enklere enn noensinne. De har også gitt skikkelig plass for kopiering, støtter kryptering og priset disse minnepinnene fornuftig. Legg til at de er raske, og det finnes ingen grunn til ikke å ha sikkerhetskopi lenger.

Sandisk har godt rykte som kvalitetsleverandør, derfor er det noe plastaktige ytre ikke helt i samsvar med disse forventingene. Men det kan være et grep for å holde prisen nede. Vi liker godt at selve usb-pluggen er skjult, og at skyveknappen som får den frem, også låser pluggen i ytre posisjon. Et lett trykk på samme knapp løser pluggen inn igjen. Et oransje lys viser liv og aktivitet, heldigvis i dempet utgave.

Enkelt grensesnitt

Ved tilkopling første gang blir vi bedt om å klargjøre minnepinnen, noe som initielt tar tjue sekunder. Deretter er det å velge mellom to hovedmuligheter. Enten at den skal kopiere alle typer brukerfiler, inkludert video og musikk den finner, eller la deg velge hvilke filtyper og hvor de skal hentes fra. Deretter husker den innstillingene fra gang til gang og pc til pc. Vi testet den i Windows XP og Vista. Windows 7 RC var ikke særlig begeistret, og godtok ikke å fyre opp kontrollprogramvaren.

Et ikon i systemtrauet viser at enheten er koplet til, og om den gjør noen jobber. Du kan sette opp AES-kryptering av innholdet på minnepinnen, dessverre uten å kunne bestemme styrke eller nivå. Støtte for profilering er på plass, og det er også mulig å bruk den som utgangspunkt for å lage en minnepinne med lette programmer for bruk på flere pc-er. Vi klokket skrivehastigheten til 16 megabyte per sekund, og det er akseptabelt.

En fleksibel kompis

Bruken av UltraBackup er åpenbar for alle som reiser eller er bevisst hvor viktig det er med sikkerhetskopi. Og det er uavhengig av om man er på jobb eller som privatperson. Et trykk, så er dagens jobb, e-post presentasjoner og bilder sikkerhetskopiert i løpet av kjappe sekunder, i en enhet som tar ekstremt lite plass i lomme eller veske. Og det gjelder om det er fra en bærbar pc, eller skrivebordet/mine dokumenter-folderen i kontor-pc-en. Om man mister eller blir frastjålet pc eller kamera, trenger du bare en pc med internett for å være klar for jobb. Eller fortsatt ha alle feriebildene intakt.

Ulempen med produktet er at selv om kryptering av sikkerhetskopiene gjøres, så kunne vi tenkt oss en bedre kryptering. Eventuelt kunne brukeren velge type og nivå selv. Vi kunne også likt en litt mer solid utføring, og håper støtten for Windows 7 ikke er langt unna. Vi prøvde en 32 gigabyte utgave, de finnes også i kapasitetene 8 og 16 gigabyte.