Ingen vil ha videokonferanser

Ingen vil ha videokonferanser

Kun 1,5 prosent av norske virksomheter vil ta i bruk videokonferanser selv om det kan være millioner å spare.

Kun halvannen prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier de vil ta i bruk videokonferanseutstyr, selv om det kan være penger å spare på reiseutgifter. Det viser nye tall fra IKT-Norge.

Det er Sentio Research som har utført undersøkelsen på vegne av IKT-Norges Grønn IT-prosjekt, og viser hvor mange som har tatt i bruk videokonferanse eller andre verktøy for virtuelle møter for å erstatte reiser i jobbsammenheng.

LES OGSÅ: - Ta stilling til Unified Communication!

Ifølge en pressemelding fra interesseorganisasjonen har 16,8 prosent på landsbasis tatt i bruk slikt utstyr med gode erfaringer. 3,2 prosent har dårlige erfaringer, mens 75,7 prosent ikke bruker det i det hele tatt.

- Til tross for at et stort flertall av brukerne har positive erfaringer, er det kun 1,5 prosent som planlegger å ta i bruk slikt utstyr for å redusere jobbreiser. Det er bedriftene med mer enn 50 ansatte som bruker videokonferanse mest. 33,3 prosent av norske virksomheter i denne gruppen har gode erfaringer, mens 3,3 prosent har dårlige erfaringer, skriver IKT-Norge i meldingen.

Prosjektleder Benedicte Fasmer Waaler for Grønn IT i IKT-Norge mener det er betydelig potensial i kutte ned reiseutgiftene. 56 prosent av alle innenlands flyreiser i Norge er forretningsreiser, ifølge tall fra Transportøkonomisk Institutt.

LES OGSÅ: Miljøkrisen: "En behagelig sannhet"

- Dersom ti prosent av disse erstattes av videokonferanse eller andre virtuelle møteformer, tilsvarer det 56000 tonn reduserte CO2-utslipp årlig. Ti prosent færre forretningsreiser gir også mer enn 600 millioner spart på reiseutgifter i norsk næringsliv hvert år, beregnet ut fra en billettpris på 900 kroner per tur. Tar man med at mindre arbeidstid går med til reising, er gevinsten enda større. Virksomheter med høye reiseutgifter kan redusere kostnadene betydelig, sier hun i meldingen.

LES OGSÅ: Snart videokonferanser i 3D