Ingen Vista før nærmere jul

Microsoft Vista kommer i 2006. Men vinter og vår skal først passere. Operativsystemet vil ikke være leveringsklart før i fjerde kvartal.
Microsoft har tidligere uttalt at slippet av klientversjonen av Windows Vista vil være i andre halvår 2006. Det betyr ofte tidlig i andre halvår.

Men på en konferanse for finansanalytikere i går, uttalte nestsjefen i klientdivisjonen i Microsoft, Will Poole, at operativsystemet ikke vil være almennt tilgjengelig før "feriesesongen" 2006.

Det betyr at Vista ikke vil finne sin vei til markedet før Thanksgiving, som er den siste torsdagen i november eller helt til jul, som i USA begynner 25. desember, ifølge IDGs egen nyhetstjeneste.

Hentet seg inn

Men Poole hentet seg kjapt inn igjen etter at han forstod at han hadde vært løsmunnet, og kom seg inn på den offisielle bedriftslinjen: nemlig at Windows Vista vil være markedsklar en gang i løpet av andre halvår 2006.

Mocrosoft slapp første betaversjon av Vista onsdag denne uken. For en uke siden kom Microsoft ut med navnet på klientversjonen av operativsystemet som har levd med kodenavnet Longhorn.

Den neste versjonen av Windows Server har fremdeles Longhorn som kodenavn, og ventes på markedet først i 2007.