Er ingeniør av hjerte

Er ingeniør av hjerte

Alexander Arnesen blir ny storkundeansvarlig i Microsoft 1. desember. Han vil synliggjøre Microsoft som forretningspartner.
Alexander Arnesen har stort sett vært i en bygge- og restruktureringsfase i sin arbeidskarriere. Nå gleder han seg til å ta fatt på en jobb i et stabilt selskap, og la turnaround være turnaround for denne gang. En jobb i Microsoft gleder også familiens yngste. De har fått med seg at pappa skal jobbe i selskapet som lager Xbox. Til alt overmål driver mamma leketøy-butikken sprell.no.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Jeg har fått et spennende tilbud, samt at jeg var enig med Telecomputing om at det var greit å gi seg der. Jobben i Microsoft er en spennende utfordring.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Det verste er jo at man går fra kolleger og venner som man gjerne vil ha kontakt med. Det beste er å få en boost og masse nytt å lære. Blir man for lenge i en jobb går læringskurven ned.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Det umiddelbare med et system som Microsoft er å sette seg inn i alt og bli kjent med menneskene. En av de store oppgavene blir å videreføre selskapets rolle som forretningspartner, og bygge på det som det teamet som er der i dag, har gjort.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Mange sier det er synd at jeg ikke ble ingeniør. Jeg er ingeniør av hjerte, jeg elsker teknologi og anvendelsen av den. Det er kanskje derfor jeg har endt opp i Microsoft. Jeg er blant de heldige som jobber i vår tids mest spennende bransje; it-bransjen.