Inn i stua, ned på sofaen

Inn i stua, ned på sofaen

Sofa-surfing er i skuddet. En ny boks fra Amitech gir deg nett, tv og klikkefilm på ett sted, og alle nødvendige argumenter mot bevegelse.

Amitech HomeCenter Living gir deg epost, Internett og pratekanaler på tv-en, kombinert med filmleie via nettet, digitale tv-opptak på harddisk og mange andre muligheter.

Amitech-boksen er en liten enhet som passer i tv-bordet eller stereobenken, med innebygd dvd-spiller, tv-opptaker og cd-spiller. Enkelt forklart har boksen en tv-tilkobling og en bredbåndstilkobling i den andre. Boksen benytter programvaren Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005, som er utviklet spesielt for stue-bruk.

Klikkefilm

Inkludert i boksen fra Amtitech er også elektronisk programguide, som gjør det enkelt å velge den sendingen man vil ta opp. HomeCenter Living programmerer selv tidspunkt og kanal, og velges det en episode av en tv-serie, blir man spurt om de neste episodene i serien skal tas opp automatisk.

Det blir også mulig å søke i aktuelle filmtilbud på alle tv-kanalene, eller ved å taste inn søkeord, for eksempel "tegnefilm". Det er også mulig å bruke sofa-pc-en fra Amitech til å ta opp uten at man selv er tilstede, med en såkalt Remote Record-funksjon som aktiveres via Internett.

Integrasjonen av tv og Internett gir også fordeler når det gjelder klikkefilm, eller "video-on-demand". Det finnes allerede flere nett-tjenester for leie av film eller nedøasting av tv-programmer.

14 lapper

Amitech HomeCenter Living har en Intel Pentium 4 64-bits 3.0 GHz HT prosessor med strømsparingsfunksjon, minnet er 1024 MB DDR II RAM, harddisken er en 250 GB SATA II.

Annet utstyr: dobbel dvd-brenner, kortleser, 256 MB PCIe grafikkort, tv/radio-mottaker med MPEG2 hw-dekoder, Microsoft® Windows® XP Media Center Edition 2005, støydempet stue-kabinett med fjernkontroll og trådløst stue-tastatur. Veiledende utsalgspris blir 13.990 kroner, inkludert merverdiavgift.