Live Messenger på Xbox 360

Live Messenger på Xbox 360

Snart kan du snakke med pc og mobilbrukere, rett fra konsollen din.

Microsoft slipper med jevne mellomrom oppdateringer til Xbox 360. Den neste kommer 7. mai og byr på en rekke kule nyheter.

LES OGSÅ: Bytter våpen mot Xbox

Øverst på listen over nye funksjoner står støtten for direktemeldinger via Microsoft Live Messenger. Det blir altså mulig å sende meldinger til pc-er og mobiltelefoner som har Messenger installert.

Det skal være mulig å snakke med opp til seks personer samtidig, uavhengig om du spiller, ser på film, hører på musikk eller rett og slett bare sitter og blar i oppstartsmenyene.

Millioner av brukere rett i tomlene dine

Tidligere har det vært mulig å sende enkle meldinger med lyd eller tekst til andre Xbox Live brukere, men nå åpnes det altså for å kommunisere med Messenger-brukere i tillegg.

Om du synes det blir vel tungvint å skrive med håndkontrolleren er det ingen grunn til panikk, du kan nemlig koble til et helt vanlig usb-tastatur og skrive med det. Microsoft har også meldt at de i løpet av de neste par månedene vil lansere et enkelt minitastatur til Xbox 360.

Bilde fra Gamespot.com

Xbox 360-oppdateringen vil også komme med forbedrede muligheter for video- og talekommunikasjon via Xbox Live. Det vil også komme en oppdatering for minispilltjenesten Live Arcade, som blant annet skal gjøre det lettere å se hvilke Arcade-spill vennen dine spiller, og å bli med på en spillrunde eller to.

Det har ikke kommet noen informasjon om når vi europeere kan vente oss en videotjeneste på linje med den amerikanske brukere har fått. Der er det mulig å kjøpe eller leie tv-serier og filmer via Xbox Live. Vi kan jo håpe at vi på ”feil” side av Atlanteren får samme muligheten snart.

Oppdateringen kommer 7. mai og er gratis for alle Xbox 360-eiere.

LES OGSÅ: Xbox 360 Elite bekreftet