Intel dobler overskuddet

Intel økte omsetningen med åtte prosent i andre kvartal. Overskuddet økte med 101 prosent. Det er få mørke skyer på Intel-himmelen.

Andre kvartal bød på omsetningsøkning for brikkegiganten. Åtte prosent opp i forhold til samme periode i fjor. I forhold til første kvartal 2003 økte omsetningen med en prosent.

-- Andre kvartal var noe bedre enn ventet, og betraktelig bedre enn for ett år siden, sier direktør Paul Otellini.

I kvartalet omsatte Intel for 6,8 milliarder dollar. Nettoresultatet havnet på 896 millioner dollar - en økning på 101 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Omsetning fra Intel Architecture group, som produserer og selger prosessorer for alle typer pc-er, økte noe i forhold til første kvartal. Ifølge IDG News hadde Intel ventet en flat utvikling for sin prosessordivisjon, men ble positivt overrasket - spesielt over utviklingen i Asia-regionen hvor selskapet satte omsetningsrekord.

Ifølge finanssjefen i selskapet har Intels prosessordivisjon nå rapportert resultater i øvre forventningsjikt i tre kvartaler på rad.

Intels konkurrent på prosessorfronten, AMD, ventes å skylde på SARS når de legger frem resultater senere denne uken. Resultatene ventes å være svake.

-- Andre maskinvareleverandører forventer lavere omsetning i Asia på grunn av SARS, men viruset hadde en svært moderat effekt på Intel, sier Otellini.

Andre kvartal var første hele kvartal der Intel solgte Pentium M og Centrino. Selskapet passerte sitt eget mål om å selge en milion Pentium M prosessorer. I tredje kvartal forventer Intel å selge to millioner enheter.

I tredje kvartal regner Intel med å omsette for mellom 6,9 og 7,5 milliarder dollar.