Intel inn i Formel 1-sirkuset

Intel og BMW innleder et omfattende samarbeid som innebefatter teknologi og racing.

Avtalen mellom Intel Corporation og BMW Group innebærer blant annet at Intels teknologi vil bli brukt i hele BMW-systemet, inkludert forhandlere i hele verden.

Samtidig blir Intel "Official Corporate Partner" for BMW Sauber F1 Teamet. BMW kjøpte Sauber teamet i juni 2005, skriver selskapene i en pressemelding.

Mer Intel-baserte maskiner

Som en del av samarbeidet, som vil strekke seg over mange år, skal Intel hjelpe BMW med å standardisere it-infrastukturen i hele BMW gruppen på verdensbasis. Over 3.000 forhandlere vil også oppleve endringer ved at Intel skal få frem innovative it-løsninger.

For å støtte den stadig økende mobiliteten blant BMW-personell vil gruppen konvertere alle sine bærbare maskiner til Intel Centrino mobile technology-baserte systemer, og øke bruken av Intel-baserte pda-er.
   
De to selskapene skal også utvikle industrispesifikasjoner som skal gjøre det mulig med sømløs integrasjon av tredjeparts innretninger, som telefoner, bærbare musikkspillere osv., i alle BMW biler.

Hundretalls forkjellige parametere

-  Formel 1 er en høyteknologisk disiplin. Det krever full kontroll og koordinasjon av et hundretalls forkjellige parametere samtidig og presis utførelse hver gang for å få det til å gå. Cutting-edge teknologi er en avgjørende suksessfaktor, og BMW har tatt imot Intels utfordring. Vi er henrykte over at en sterk partner slik som Intel har tenkt tilsvarende i samarbeidet med oss, sier BMW-direktør Mario Theissen. i pressemeldingen.

BMW Sauber F1 Teamet og de nye partnerne vil bli presentert i Valencia i Spania den 16. og 17. januar 2006.