Intel på safari

Intel på safari

Intel i Sør-Afrika vil sende ni personer på 12 dagers Wi-Fi safari.
De ni personene skal over 12 dager reise på safari i Botswana, Zambia og Namibia og samtidig holde kommunikasjonen oppe med sine respektive arbeidsplasser. Målet med turen er å bevise at man kan jobbe trådløst og sikkert uansett hvor du måtte befinne deg.

Teamet på ni består blant annet av revisorer fra den sørafrikanske riksrevisjonen (OAG) som i den kritiske månedsavslutningen skal avslutte regnskapet gjennom å ha tilgang til bedriftens økonomisystem fra bushen.

Revisorene fra OAG ble valgt på grunn av de sensitive dataene de arbeider med, og på den måten vil Intel demonstrere trådløse sikre kommunikasjonsformer. Dessuten har OAG hele 1.400 revisorer som jobber ute i felten, hvor trådløs teknologi er avgjørende for at de kan gjøre en god jobb.

Test-teamet vil besøke Victoria Falls, Tsidilo Hills, Okovango sumpene og sentrale Kalahari i løpet av turen. Utstyret de vil ha med seg er satellitt-telefoner, HP Intel Centrino bærbare pc-er med integrert Wi-Fi, UPS, generator, satellitt-mottaker- og sender og ellers vanlig camping-utstyr. Med andre ord reiser de ikke lett...

Blant utfordringene som teamet regner med å møte på, foruten å passere de til tider vanskelige grenseovergangene, er manglende strøm, internett-tilgang, regntid, malaria og de skiftende temperaturene.