Intel skifter retning

Intel skifter retning

(PC World Norge, San Francisco): Flere uttalelser fra Intel under IDF bekrefter at selskapet er i ferd med å skifte retning og fokus.

Det var en glad Paul Otellini som stod på scenen for å fortelle at at IT-markedet vokser igjen.

 

Den nye Intel-sjefen hevdet at investeringer og stadig forskning og utvikling er suksessfaktorer for et IT-marked i vekst.

 

- Et godt eksempel på at investeringer, forskning og utvikling lønner seg er vår Centrino-teknologi, sa Otellini mens han gliste stort.

 

 Det har han all grunn til å gjøre. Tall han presenterte under sin hovedtale viste at bærbare selger som varmt hvetebrød i USA. For første gang i historien har bærbare begynt å selge mer enn stasjonære PCer i USA.

 

Og det er gode nyheter for Intel selvfølgelig, som står for mesteparten av prosessorsalget til bærbare PCer over hele verden.

 

Stor intern omorganisering

 

Det er spådd at Otellini kommer til å modernisere Intel. Noe av det første Otellini har gjort som sjef er faktisk å omorganisere hele Intel.

 

Selve omorganisering ble faktisk startet av den forrige sjefen, Craig Barett, men arbeidet ble avsluttet av Otellini. 

Paul Otellini presenterte selskapets kommende mikroarkitektur for en fullsatt IDF-sal. 

 

- Vi gikk gjennom vår største omorganisering i selskapets historie i fjor og deler av i år. Resultatet av omorganiseringen er at vi som selskap nå er bygd opp rundt plattformer i stedet for tradisjonell ledelse med fokus på fortjeneste, sa Otellini.

 

Fordelene med å være fokusert på plattformer er ifølge Intel bedre forståelse for kundens behov – noe som setter selskapet i bedre stand til å lage produkter som kunden vil ha.

 

*T

 

Under hele IDF har det til nå vært fokus på ordet *T (leses star tee) og er en felles betegnelse for ordet teknologier på engelsk.

 

Dette er helt sikkert et uttrykk som vi kommer til å høre mer om i tiden fremover, så det er egentlig bare å venne seg til det. *T består i dag av tre plattformer: Virtualisering (VT), administrasjon (iAMT) og sikkerhet (LT).

 

Vi har blitt fortalt at den nye mikroarkitekturen inkluderer alle disse T-ene.

 

Avviste duell fra AMD

 

Etter presentasjonen til Otellini ble det satt av tid til å stille sjefen selv spørsmål. Pressen var naturligvis mest interessert i grave etter produktnavn og selskapets relasjon til AMD. Men samtlige forsøk ble blant avvist av Otellini.

 

På spørsmål som gikk på produktnavn og fremtidige presentasjoner sa Otellini "Det er en jobb for markedsavdelingen".

 

På spørsmål som angikk selskapets forhold til AMD ville ikke Otellini svare. Det har antageligvis noe å gjøre med at AMD har saksøkt Intel og at Otellini har fått munnkurv av Intels advokater.

 

AMD har i år, i likhet med andre år, utfordret Intel på humoristisk måte. Under årets første IDF skrev et fly «AMD Turion» på himmelen. I år dreier det seg om en annonse i den lokale avisen San Francisco Chronicle der AMD har en helsides annonse der selskapet inviterer Intel til en server-duell.

 

Stuntet fra AMD går ut på at hvert selskap sender et serversystem til en uavhengig testlab for å måle av ytelsen på tjenerne. Da Paul Otellini ble konfrontert med rivalens duelloppfordring sa han følgende

 

"Jeg så det da jeg drakk morgenkaffen min i dag", til publikums store jubel, før han avsluttett presentasjonen med å si "Jeg er mer tilhenger av hvordan et produkt mottas av markedet".

 

Andre "morsomheter" AMD har funnet på i år, er en gratis kaffestand som deler ut kaffe til IDF-deltakere under slagordet "Dual-core now, not later this year!".

 

Standen står forøvrig ikke langt unna en stand fra Intel som selger kaffe til IDF-deltakere.