Intel stuper

Resultatet til prosessor-giganten Intel har falt med 38 prosent og omsetningen med fem prosent.

Selskapet melder om en omsetning på 8,9 milliarder dollar i første kvartal i år. Dette er fem prosent dårligere enn på samme tid i fjor. Resultatet havnet på 1,3 milliarder dollar, hele 38 prosent verre enn overskuddet fra første kvartal i fjor.

 

Intel-sjef Paul Otellini skylder på dårligere vekst i pc-salget: Intels kunder har ikke klart å kvitte seg med sine lagre av Intel-prosessorer. Selskapet innrømmer også at det er andre grunner til de skuffende resultatene.

 

Produktsalget i hele industrien har vært lavere, inkludert gjennomsnittlig slagspris, brikkesett, hovedkort, flash-minne og prosessorer for mobiltelefoner og håndholdte datamaskiner.

 

Gjelder hele verden

 

Denne trenden gjelder i hele verden. Intel klarte ikke å følge opp sine omsetningsmål i noen geografisk sektor, bortsett fra Japan.

 

Selv om Intel sitter 86 prosent av det globale markedet, har selskapet tapt kraftig i forhold til konkurrenten AMD i det siste.

 

Intel spår at trenden vil fortsette, men Otellini håper på oppgang i andre halvdel av 2006, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Les også: Klar for Intel-slakt