Intel taper på økte flash-priser

Prosessorkjempens finansresultat første kvartal ga en nedgang på 0,4 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.
Intel justerte ned forventingene til resultatet i mars. Selskapet økte prisene på avanserte flashminne-brikker med 20 til 40 prosent i begynnelsen av året, og det førte til en markant nedgang i salget av slike brikker.

Intel-ledelsen innrømmer nå at den betydelige prisøkningen var et feilgrep. Intel ventet at etterspørselen etter slike brikker ville øke i takt med et voksende trådløsmarked, men sier nå at prisene ble satt opp for tidlig.

Omsetningen i kvartalet var 6,75 milliarder dollar, som er 0,4 prosent lavere enn i fjor. Driftsinntektene steg 5,8 prosent til 1,4 mrd. dollar, mens nettoinntektene var 915 millioner dollar lavere enn samme kvartal i fjor. Det tilsvarer en nedgang på 2,2 prosent. Fortjenesten per aksje var 14 cent, som er såvidt over analytikernes forventninger.

Intels daglige leder Paul Ottelini sier ifølge IDGs nyhetbyrå at selskapet vil vurdere deler av prisingen. Han er nøktern optimist i forhold til pc-markedet, men Intel-ledelsen ser ingen tegn til en større oppgang med et første.