Intel i tospann med kinesisk spillgigant

Intel i tospann med kinesisk spillgigant

Intel og Shanghai Shanda Networking, Kinas største leverandør av onlinespill, har slått seg sammen for å utvikle en plattform for interaktiv underholdning og onlinespill.
Shanda har en rekke onlinespill i sin portefølje i Kina, som tillater tusenvis av spillere å spille sammen online. Spilltitlene inkluderer Legend of Mir II, World of Legend og The Sign.

I den nysignerte avtalen heter det at Intel og Shanda vil samarbeide om utviklingen for å kunne levere interaktiv underholdning og spill til pc-er, set-top bokser og mobiltelefoner.

Som en del av den nye avtalen vil selskapene etablere et test- og innovasjonssenter for utvikling av teknologier, infrastruktur og innhold.

Avtalen med Shanda er en del av Intels digitale hjem-initiativ, som fokuserer på å utvide tilgangen til digitalt innhold utover pc-en.

Nå har Shanda 9.500 servere som har en kapasitet til å håndtere 3,3 millioner brukere. Som en del av avtalen med Intel er selskapene enige om at Shanda skal over på servere basert på intels Xeon og Itanium 2-prosessorer.