Intels nye plattform for hjemmeunderholdning

Viiv er en helt ny plattform fra Intel myntet på digital hjemmeunderholdning.

Intel har lenge snakket om å lansere en egen plattform for digital hjemmeunderholdning. På tidligere IDF-konferanser har Intel vist småbiter av det som i dag utgjør plattformen Viiv.

 

Viiv kan sees på som en plattform for digital hjemmeunderholdning akkurat på samme måte som Centrino er en plattform for bærbare PCer. Fokuset for plattformen er tilkobling, ytelse, enkelthet og små formfaktor.

 

Dette inneholder Viiv

 

I praksis består Viiv av en Intel Pentium M-prosessor (med to kjerner) og et spesielt Intel-brikkesett som foreløpig er navnløs.

 

Årsaken til brikkesettet er spesielt er fordi det har innebygd en del spesiell funksjonalitet som skal gjøre det enklere å feilsøke en ikke fungerende nettverkstilkobling.

 

Videre har brikkesettet støtte for noe som heter Intel Quick Resume. Dette er kort fortalt en teknologi for å slå av PCen umiddelbart for så å gjenopprette PCen i den tilstanden den var momentant. I praksis blir det omtrent som dagens dvalemodus, men uten forsinkelsene for å gå i dvale og starte opp igjen.

 

Automatisk reformatering

  

En annen interessant teknologi som Viiv har støtte for er et mediatjenermiljø for automatisk reformatering av forskjellige filformater. Det vil si at dersom du forsøker av å spille en DivX-film, og du ikke har installert riktig dekoder for dette formatet, vil mediatjenermiljøet reformatere filen til et annet filformat som systemet støtter.

 

For at produsenter skal kunne levere Viiv-godkjente produkter er det viktig at enhetene oppfyller visse krav.

 

Et krav er at alle PC-er basert på Viiv-teknologi må leveres med en fjernkontroll og Microsofts Windows Media Center Edition operativsystem. Et annet krav er at enhetene leveres med mulighet for å avspille 5.1-surround lyd, med mulighet for å oppgradere til 7.1-surround lyd for de som ønsker dette.

 

Kommer i 2006

 

Intel sier at enheter basert på Viiv vil være tilgjengelig fra og med første kvartal i 2006.

 

Formfaktor spiller som kjent en nøkkelrolle, og man vil derfor kunne se små, tynne enheter til tradisjonell elektronikkdesign som DVD-spillere med Viiv-teknologi.