Interaktiv mobil-tv fra NRK

Interaktiv mobil-tv fra NRK

For første gang kan en mobilbruker se mobil-tv og på samme tid stemme på musikkvideoer, chatte og kommunisere med studio.

NRK og Ericsson gjennomfører nå en test av interaktivt mobil-tv i tilknytning til Svisj på NRK2. For første gang kan en mobilbruker se mobil-TV og på samme tid stemme på musikkvideoer, chatte og kommunisere med studio, ifølge en pressemelding.

Sammen med Ericsson har NRK lansert en nedlastbar applikasjon til mobiltelefonen. I testperioden er den kun knyttet opp mot Svisj, men konseptet vil kunne brukes også mot andre programmer.

- Dette er interaktivitet på høygir. Vi gjør det enklere for vårt publikum å delta i TV-programmer der de er, sier Gunnar Garfors som er ansvarlig for mobilutvikling i NRK.

Rikere tv-opplevelse

Den nye mobil-tv-applikasjonen er basert på eksisterende teknologi som åpner opp for utvidet bruk av mobiltelefonen, med flere operasjoner på en gang. Applikasjonen er i testfasen optimalisert for Sony Ericsson-telefoner, men fungerer også på en rekke andre modeller. Den kan lastes ned fra wap.nrk.no

- Løsningen vår gjør det mulig for seere å delta i et program på en helt ny måte, samtidig som man får en rikere tv-opplevelse på mobiltelefonen, sier Kurt Sillén som er visepresident i Ericsson Mobility World.