Interaktive briller erstatter skjerm og tastatur

Interaktive briller erstatter skjerm og tastatur

Et svensk firma har utviklet en type briller som skal erstatte tastatur og skjerm.

Brillene projiserer en bildeskjerm direkte i synsfeltet, Brukeren kan styre elementer i skjermbildet ved hjelp av øyebevegelser og bevegelser med musklene i tinningen. Brillene kommuniserer med en lomme-pc som bæres i lomma.

- Man kan ikke sammenlikne mengden informasjon i brillene med en vanlig pc-skjerm. Derfor må innholdet tilpasses oppgaven, sier Erik Lundström til idg.se.

Produktet er utviklet av Erik Lundström som driver foretaket Penny AB. Meningen er at brillene skal være en hjelp for ansatte som for eksempel springer mye mellom ulike datamaskiner.

- Vi gjorde en rekke brukertester helt fra begynnelsen. Teknologien skal løse eksisterende ergonomiproblemer, og ikke skape nye, sier Lundström.

På sykehus

Han ser for seg at utstyret kan brukes på arbeidsplasser der brukere gjerne beveger seg mye, som sykehus og industribedrifter.

Den svenske oppfinnelsen er allerede møtt med stor interesse fra helsesektoren i USA, og Penny skal i møter med både Pentagon og NSA.

I Sverige er det Bilprovningen, Sverigens svar på Biltilsynet, som har vist størst interesse og trolig blir de første som prøver ut teknologien i praksis.