PRISVINNER: NDLA er kåret til “Beste åpne portal” i internasjonal av Open Education Consortium. -- Dette er en fantastisk start på vårt jubileumsår, sier NDLA-sjef Øivind Høines. (Foto: NDLA)

PRISVINNER: NDLA er kåret til “Beste åpne portal” i internasjonal av Open Education Consortium. -- Dette er en fantastisk start på vårt jubileumsår, sier NDLA-sjef Øivind Høines. (Foto: NDLA)

Internasjonal pris til norsk læremiddelportal

NDLA (Nasjonal digital læringsarena) er tildelt Open Education Awards for Excellence 2017.

Den norske læremiddelportalen NDLA.no (Nasjonal digital læringsarena) er tildelt Open Education Awards for Excellence 2017. Prisen, som er den største internasjonale utmerkelsen innen området åpne læremidler, deles ut av Open Education Consortium. Det skriver NDLA i en pressemelding.

Prisen til NDLA er i kategorien “Beste åpne portal”.

Jubileumsår

NDLA er et interfylkeskommunalt samarbeid som tilbyr fritt tilgjengelige åpne digitale læringsressurser for videregående opplæring. NDLA mottar hvert år 400 kroner per elev i videregående skole, og produktene blir så tilbudt gratis til skolene.

NDLA ble etablert som prosjekt i 2007 etter et initiativ fra Kunnskapsdepartementet. De første læringsressursene ble lansert skoleåret 2008 – 2009. NLDA er dermed inne i sitt tiende år. Det langsiktige målet er at NDLA skal kunne tilby komplette læremidler i alle fag i videregående opplæring. I år har også kommunene startet arbeidet med å få frem et NDLA for grunnskolen (NDLA-G). Dette til stor misnøye fra flere aktører, som mener at ordningen ødelegger for markedet, og fratar lærere og elever valgfriheten.

Selv om NLDA i den siste tiden har mottat massiv kritikk, er daglig leder i NDLA, Øivind Høines, godt fornøyd.

-- Dette er en fantastisk start på vårt jubileumsår. I dag har norske lærere fra hele landet fått internasjonal anerkjennelse for det de sammen har skapt, sier han i pressemeldingen.

-- Innovasjonskraften som ligger i dette samspillet har vært avgjørende sier han, og retter en stor takk til NDLAs samarbeidspartnere.

Får skryt av statsråden

-- Jeg vil gratulere NDLA med hovedprisen for beste nettsted i Open Education Awards of Exellence. Dette er en fin anerkjennelse til NDLAs arbeid, og det er alltid gledelig når norske aktører når opp i internasjonale sammenhenger, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.