Internasjonal samling i Brønnøysund

Internasjonal samling i Brønnøysund

I slutten av juni er Norge vertskap for en stor internasjonal konferanse om elektronisk samhandling. Mange aktører langveis fra har allerede meldt sin interesse for å komme til Brønnøysund.
22. og 23. juni er Brønnøysundregistrene vertskap for internasjonalt samhandlingsseminar om elektronisk forvaltning. Seminaret er kalt «e-Government Workshop on Semantic Interoperability», og de har allerede fått flere påmeldinger langveis fra.

Avdelingsdirektør Håkon Olderbakk har ansvar for seminaret, og mener at påmeldingene så langt viser at interessen langt utenfor Norges grenser er stor.

-- Hensikten med dette tiltaket er å samle fagfolk fra departementsnivå, offentlige etater, næringsliv og forskningsmiljø for å utveksle erfaringer og drøfte utfordringer framover, sier avdelingsdirektør Håkon Olderbakk ved Brønnøysundregistrenes plan- og utviklingsavdeling, i følge en pressemelding publisert på Brønnøysundregistrenes hjemmesider.

-- Metadata og samordning/gjenbruk er aktuelle tema for seminaret. En felles holdning og internasjonalt samarbeid på disse områdene kan hjelpe oss til å oppnå gode resultater raskere enn ellers, legger han til.

Seminaret avholdes i samarbeid med EU-kommisjonen.

Olderbakk forteller i følge pressemeldingen at de allerede har fått påmelding både fra USA, Sør-Amerika og Europa.