Internasjonale domenenavn i høst

Internasjonale domenenavn i høst

Til høsten vil kinesiske og kyrilliske tegn fungere i webadresser. ICANN slipper løs de første internasjonale domenenavne i november.

Organisasjonen som har ansvaret for reglene rundt domenenavn og ip-adresser på nettet begynte jobben med å innføre internasjonale domenenavn allerede i 2003. I november bærer den langvarige prosessen frukter.

Målet er blant annet at kinesiske, arabiske og kyrilliske tegn skal kunne brukes i webadresser. Går de første testene bra, skal et nytt og ferdig regelverk være klart i begynnelsen av 2008, skriver IDG.se.

Behovet for testing er stort, men ICANN tror at den beste måten å teste på er å gjøre det live. Men sjansene for å støte på problemer er store. ICANN har muligheten til å stenge de internasjonale domenene hvis de skaper problemer for nettets infrastruktur eller for brukerne.

- Det kan oppstår forvirring mellom domener som ligner på hverandre, men som betyr helt forskjellige ting på ulike språk. Dette kan forvirre brukerne, sier ICANN-leder Vince Cerf.

LES OGSÅ: Nettet runder hundre millioner domener