Internet Explorer mister markedsandeler

Internet Explorer mister markedsandeler

Microsoft er fortsatt dominerende på nettlesermarkedet, men selskapet mister markedsandeler.
Internet Explorer (IE) taper terreng til fordel for konkurrenten basert på åpen kildekode, Mozilla. IE har hatt en markedsandel på over 95 prosent i de siste årene i USA, men andelen falt til 94,7 i juli i år og fallet fortsatte til 92,9 i oktober, ifølge analyseselskapet WebSideStory.

Faktorer som har bidratt til fallet er ifølge analyseselskapet at flere eksperter har anbefalt Mozilla av sikkerhetshensyn, fremfor Internet Explorer. Mozilla Suiten, Netscape og Firefox har en markedsandel på 6 prosent i oktober, opp fra 3,5 prosent i juni.

-- Det er ikke noe dramtisk fall for Microsoft og deres Internet Explorer, men for Mozilla er dette en betydelig oppgang, sier Geoff Jonhnston i WebSideStory til IDGs egen nyhetstjeneste.

Firefox er Mozilla-organisasjonens egen selvstendige nettleser. Mozilla-suiten inneholder en nettleser, e-postklient og en øyeblikksmeldingstjeneste. Netscape som distribueres av American Online, er bygget på Mozilla-teknologi. Det åpne kildekodemiljøet rundt Mozilla ble etablert av Netscape i 1998.