Dårligst noensinne for Internet Explorer

Dårligst noensinne for Internet Explorer

Lanseringen av IE9 til tross, Microsofts nettleser fortsetter å tape terreng.

Betautgaven av Microsofts nye nettleser, Internet Explorer 9, ble lansert med stor bravur midtveis i forrige måned.

IE9 kapret 0,25 prosent av nettlesermarkedet i løpet av to uker siden lanseringen 15. september. Det forhindret ikke at Internet Explorer totalt sett fortsetter å tape markedsandeler til konkurrentene Google og Apple.

LES OGSÅ:

TEST: Internet Explorer 9 beta - Vil ta igjen det tapte

Laveste andel noensinne

Tall fra analyseselskapet Net Applications viser at Microsofts nettleser på verdensbasis hadde en markedsandel på 59,7 prosent i løpet av september. Det er den laveste markedsandelen noensinne for Internet Explorer.

Googles Chrome nettleser var igjen den store vinneren, med en markedsandel på 8 prosent i september måned. Det er en økning på en halv prosent i forhold til august. Apples Safari gikk ørlite fram, og hadde 5,3 prosent av nettlesermarkedet i september.

Nettleserne Firefox og Opera holdt seg stort sett flatt, og endte på henholdsvis 23 prosent og 2,5 prosent markedsandel.

LES OGSÅ:

Chrome 7 blir 60 ganger raskere

Seiglivet IE6

Når det gjelder individuelle nettleserversjoner leder IE8 med 29,1 prosent markedsandel, mens Firefox 3.6 ligger på andreplass med 17,1 prosent.

Microsoft har i over ett år forsøkt å ta livet av IE6, men denne versjonen har fortsatt en markedsandel på 15,6 prosent. Dersom trenden fortsetter slik den har gjort det siste året, vil IE6 overleve helt fram til første halvår av 2012, skriver PC för Alla i Sverige.

Et problem som bidrar til IE9s langsomme vekst, er at nettleseren bare kan kjøres på Vista og Windows 7. IE9 støtter ikke Windows XP, som fortsatt er Microsofts mest populære operativsystem, skriver PC för Alla.

LES OGSÅ:

Firefox 4 med bedre faner

Net Applications beregner markedsandeler ut i fra data samlet inn fra 160 millioner unike brukere som surfer noen av de 40 000 nettstedene selskapet overvåker for sine klienter. Net Applications' nettlesertall for september finner du her.

Les om: